23 Σεπτεμβρίου 2019

Χρ. Γιαννούλης: “Άδικη και υπερβολική η κριτική για την ΕΡΤ”

Ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 FM και στο δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη:
“Στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα έγιναν όπως έπρεπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε όλα καλά, αλλά δεν μπορώ να προστρέξω στη λογική του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η μόνη εικόνα της ΕΡΤ ήταν ο Σωτήρης Καψώχας και η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Αυτά που ακούστηκαν από αυτή την εκπομπή είναι το 1/10 της στρατευμένης δημοσιογραφίας που παρακολουθούσαμε τα προηγούμενα χρόνια με το προκάλυμμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας και της ελεύθερης τηλεόρασης. Οι δύο συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν πολύ περισσότερο, ίσως και με κάποια ερεθίσματα που έδωσαν και κάποιες αφορμές, αλλά είναι υπερβολική η κριτική. Είναι άδικο από όλη την πορεία της ΕΡΤ να αναδείξεις μόνο αυτό το ζήτημα.

Η ΕΡΤ χρειάστηκε να ξαναστηθεί από την αρχή. Στην ΕΡΤ που κληθήκαμε να ανασυγκροτήσουμε το 2015 υπήρχαν ελάχιστα πράγματα. Ακόμη και η ψυχολογία των ανθρώπων της που ήταν τσακισμένη, μέσα από αυτά που κληροδότησε το σκληρό μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτό μην το ξεχνάμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: