1 Σεπτεμβρίου 2019

Τις πλέον σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις αποκτούν τα Καθημερινά Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Έγινε η οριστική παραλαβή του έργου της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και την Επιτροπή παραλαβής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER-«Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» και της Πιερικής Αναπτυξιακής, με σκοπό την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 300 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο Συσσίτιο που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Τορτοπίδη, π. Ευάγγελου Πουλατσίδη και π. Κυριάκου Κοκελίδη και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.

Μέσω του έργου που ολοκληρώθηκε τα Συσσίτια μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν κατασκευαστεί χώροι οι οποίοι εξασφαλίζουν την υγιεινή της παραγόμενης τροφής αλλά και την ασφάλεια του προσωπικού. Οι χώροι πληρούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις της υγειονομικής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων, έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστικό σύστημα, σύστημα ανίχνευσης διαρροής αερίου, σύνθετα συστήματα ηλεκτρικής ασφάλειας που προστατεύουν το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και ντουζιέρες προσωπικού, κλιματιστικά συστήματα, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα απορροφητήρων, κ.ά.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου. «Η πολύτιμη αρωγή σας στο πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, μας συγκινεί βαθύτατα και μας προσφέρει την απαραίτητη ηθική τόνωση για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν συνανθρώπων μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: