29 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο στα δύο για την ΑΕ Καρίτσας

Στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διατηρήθηκε η Α.Ε. Καρίτσας. Η νταμπλούχος της Ε.Π.Σ. Πιερίας πέρασε από το Στεφανοβίκειο με 3-1 επί του Διαγόρα και «ζευγάρωσε» τις νίκες της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στα πρώτα λεπτά. Στο 15’ έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Ράντο να διώχνει σε κόρνερ με εξαιρετική απόκρουση το σουτ του Κουβελά. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ από δεξιά, ο Ζιάκας σούταρε δυνατά με το δεξί μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Ράντο κάνοντας το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο 41ο λεπτό. Σε ένα κόρνερ για το Διαγόρα, ο Βουκομάνοβιτς πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και ξεκίνησε μία… τρελή κούρσα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αλεξίου και αυτός με το δεξί εξωτερικό νίκησε τον Πρίφτη για το 1-1.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 50ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ζαφειρίδης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Στο 63’ η ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη της όταν ο Κυρτέγος με πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα βρήκε αμαρκάριστο τον Αλεξίου και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-3 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο συνολικά στο πρωτάθλημα.

Δύο προσπάθειες του Κουβελά μέχρι το τέλος δεν είχανε αίσιο αποτέλεσμα, το ίδιο και το ανάποδο ψαλίδι του Γκίκα, με την ομάδα της Πιερίας να φτάνει στη δεύτερη σερί νίκη της.

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Λεωνίδας, Μπάλας (Τρικάλων)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ (Ζιώγας): Πρίφτης, Καραμπούζης, Σπαθής, Α. Πρασσάς, Λάιος, Σ. Καραπλιάγκος (78’ Δίντσης), Αλεξίου ( 86’ Κ. Καραπλιάγκος), Κουβελάς, Παπαγεωργίου (46’ Καλύβας), Ζιάκας (69’ Τανός), Αλαμάνης.


ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ (Κούρτογλου): Ράντος, Ζαφειρίδης (64’ Οικονόμου), Λαγδάρης, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Τροΐρης, Συράκος (84’ Μήτρακας), Δημητρουλόπουλος, Βουκομάνοβιτς (76’ Γκίκας), Κυρτέγος, Αλεξίου (90’ Παπαϊωάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: