11 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω θετικές τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και κάθε κριτική από τις πρώτες κιόλας μέρες της πρωθυπουργίας του είναι βιαστικές και από κεκτημένη ταχύτητα. Θα είμαστε εδώ πρώτοι και καλύτεροι να αναφερόμαστε στα στραβά κι ανάποδα. Η δημοσιογραφία πρέπει να σταθεί στο ύψος της.
***
Δεν κρατιούνται όμως κάποιοι στην Πιερία. Δέκα μέρες διοίκηση Κουκοδήμου - Νταντάμη κι άρχισαν διάφοροι συνωμοσιολόγοι να πλέκουν σενάρια. Το έργο παίχτηκε και προεκλογικά αλλά απαντήθηκε δεόντως. Περίοδος χάριτος για κάθε διοίκηση εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρχει.
***
Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της «ΤΟΠΙΚΗΣ» για επώνυμες εταιρείες που εδώ και 20 χρόνια δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη και ΤΑΠ. Μάλιστα, κάποιοι εκ των οφειλετών που έλαβαν επιστολές προς τακτοποίηση των οφειλών, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και απειλητικά. Γαλάζια συνήθεια, Μεγάλη οικογένεια.
***
Κάτι άλλαξε στο δήμο Δίου - Ολύμπου από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Από την ενημέρωση, την αποκομιδή σκουπιδιών και προ παντός το νέο ύφος της διοίκησης. Πήραν ανάσα οι παραλιακές περιοχές αλλά ας δοθεί κάποια ιδιαίτερη μέριμνα και στις παρατημένες, εδώ και χρόνια, περιοχές της Νέας Εφέσου και του Αγίου Σπυρίδωνα.
***
Προσωπικού χαρακτήρα και εντελώς φιλική η συνάντηση Άδωνι με Κουκοδήμο. Οι διασυνδέσεις με έναν υπουργό Ανάπτυξης, είτε επίσημες, είτε ανεπίσημες, είναι ένα επιπλέον συν για το νομό. Εκτός κι αν κάτι επιλήψιμο υπάρχει για τον Άδωνι και δεν το ξέρω.
***
Πολλές νέες αρμοδιότητες δίνει η πολιτεία στους δήμους. Απλοποιεί γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθιστούν τους δήμους πιο ευέλικτους. Παράλληλα αποδυναμώνεται η δυναμική της Περιφέρειας που, για του λόγου το αληθές, ως θεσμός δεν ήταν ότι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: