19 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα

Στα πλαίσια επαφών του ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα.
Στη συζήτησή τους κυριάρχησε ως θέμα η σημασία της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, που συνιστούν κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, της εκπαίδευσης και γενικότερα της κοινωνίας.
Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε στον κ.Δήμα ότι και στην Πιερία υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και ότι αυτές οι αξιέπαινες προσπάθειες πρέπει να ενισχυθούν με την βοήθεια της πολιτείας αλλά και να δοθούν κίνητρα και σε άλλες.
Οι θέσεις του κ.Υφυπουργού και του βουλευτή συνέκλιναν στην κοινή συνισταμένη πως οι επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Για τη Νέα Δημοκρατία, και εμένα προσωπικά, επιβάλλεται η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών,  ώστε περισσότερες εταιρείες και φορείς να πραγματοποιούν καινοτόμα έρευνα στην Ελλάδα προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.
Έχουμε το επιστημονικό προσωπικό, υπάρχουν και θα επεκταθούν τα ερευνητικά κέντρα και ,αναμφίβολα,  θέλουμε να διαμορφώσουμε το αξιοκρατικό πλαίσιο που θα επαναπατρίσει τους εκτός συνόρων νέους ερευνητές μας!
Η Ελλάδα, και η Πιερία μας, μπορούν να γίνουν κόμβος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: