4 Σεπτεμβρίου 2019

Αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα οι νέες θεραπευτικές επιλογές

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας δημιουργούν οι τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, ο οποίος αποτελεί παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο και συγκαταλέγεται στις πρώτες δέκα αιτίες θανάτου.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές φάνηκε ότι είχαν πλέον οδηγήσει σε μια στασιμότητα όσον αφορά στην επιβίωση των ασθενών, χωρίς ενδείξεις βελτίωσης για αρκετές δεκαετίες. Στις ημέρες μας, οι στοχεύουσες θεραπείες, η ανοσοθεραπεία, η εδραίωση του ρόλου του ογκολογικού συμβουλίου, οι σύγχρονες τεχνικές υπερεκλεκτικής ακτινοθεραπείας, τα προγράμματα πρώιμης διάγνωσης με χρήση αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης είναι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι αυξάνουν στατιστικά σημαντικά την επιβίωση των ασθενών.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, η οποία σε συνεργασία με το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας διοργανώνει στις 6 Σεπτεμβρίου (ώρα 20.30) μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Χειμερινοί Κολυμβητές», με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου (εγκαταλελειμμένη πτέρυγα - χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτίριο), θα μιλήσουν γιατροί αλλά και ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα σχετικά με τον τρόπο που βίωσαν τη νόσο από τη διάγνωση μέχρι και τη θεραπεία,ενώ θα υπάρξει και εμβόλιμη απαγγελία ποιημάτων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει όσμωση πληροφόρησης, να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ ασθενών, επαγγελματιών της υγείας και φροντιστών και να διαχυθεί το μήνυμα αισιοδοξίας που επικρατεί πλέον στην ιατρική κοινότητα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα».

amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: