1 Σεπτεμβρίου 2019

Αναζητούνται ευθύνες για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Αλμυρού

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία του Αλμυρού από τον τραγικό θάνατο που βρήκε 14χρονη μαθήτρια, στο παζάρι Αλμυρού, όταν εκτοξεύθηκε από οκτώ μέτρα ύψος και με μεγάλη φόρα, από παιχνίδι (το λεγόμενο «χαλί») και προσγειώθηκε στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.

Χθες, φίλοι και συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας που σε λίγες μέρες θα πήγαινε στη Β’ Γυμνασίου, κατέφθαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και μέχρι τη νύχτα στο χώρο που έμελε να κοπεί τόσο άδοξα και απότομα το νήμα της ζωής της 14χρονης. 

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Βόλου και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να συνεχισθεί η έρευνα για την εξεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας – η οποία δηλώνει συντετριμμένη – η πτώση της άτυχης μαθήτριας πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι είχε τα χέρια της έξω από την μπάρα ασφαλείας, ενώ – όπως είπε – τα παιχνίδια του λούνα παρκ διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται.

Η υπόθεση, το κορίτσι να είχε τα χέρια του έξω από την μπάρα και ενδεχομένως να χαιρετούσε τους φίλους της που βρισκόταν κάτω διατυπώθηκε και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. Πέραν αυτού ωστόσο, κοινή ήταν επίσης η μαρτυρία ότι το παιχνίδι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ η προστατευτική μπάρα απείχε αρκετά εκατοστά από τα σώματα και άφηνε μεγάλο περιθώριο κινήσεων.

Τράπηκε σε φυγή ο χειριστής του μηχανήματος
Σύμφωνα με μαρτυρίες επίσης, ο 30χρονος χειριστής του μηχανήματος, υπήκοος Μπαγκλαντές, αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, τράπηκε σε φυγή (και αναζητείται), ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση ενός άλλου εργαζόμενου για να σταματήσει τη λειτουργία και να κατέβουν όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο παιχνίδι (στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά) όντες όλοι σε κατάσταση σοκ. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες μέρες λειτουργίας του παζαριού, ήταν άλλος ο χειριστής του μηχανήματος.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, στο χώρο του παζαριού έτυχε να βρίσκεται και γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ο οποίος και έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Όπως δήλωσε ωστόσο, στην ΕΡΤ, το κορίτσι δεν είχε ήδη σφυγμό και κατά την άποψή του ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Παρόλα αυτά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, διασωληνώθηκε και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επί μισή περίπου ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του κοριτσιού, μόλις είδε το παιδί του να τραυματίζεται θανάσιμα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ και η μητέρα, που επίσης ήταν παρούσα, λιποθύμησε.

Στο μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του κ.Γιάννη Μπούρτζικα, στην ΕΡΤ καθώς το 2009 στο ίδιο μηχάνημα σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα η εννιάχρονη τότε κόρη του, είχε πέσει από το παιχνίδι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν καταδικαστικές απόφάσεις για την ιδιοκτήτρια και τον χειριστή».

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: