21 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ

Τη γνωστή τακτική της διάλυσης και του διαίρει και βασίλευε χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών του νομού.
Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, παίρνανε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που βάζει στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και δράση και κατακρημνίζει ότι απέμεινε από τα εργασιακά μας δικαιώματα, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ήταν άφαντη. Μάλιστα στις 17 Σεπτέμβρη όταν μέλη του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ μαζί με άλλους συνδικαλιστές επιχείρησαν να καταθέσουν αίτημα για άμεση συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να πάρει απόφαση για την απεργία, εκείνοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια έσπευσαν να κλειδώσουν την πόρτα της εισόδου του κτιρίου.. (!) Ήθελαν να κερδίσουν χρόνο.
Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες όχι μόνο αρνήθηκαν να παραχωρήσουν αίθουσα στο ΣΙΥΝΠ, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέμα την απεργία, αλλά εξαφανίστηκαν κιόλας.
Φτάνοντας στο σήμερα, ρίχνοντας λάσπη στο ΠΑΜΕ, και ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των εργοδοτών και της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, πήραν απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη (!).. Τα πάνω κάτω φέρανε τα τσιράκια της εργοδοσίας σε όλους τους νομούς προκειμένου να σπάσουν το απεργιακό μέτωπο που έβλεπαν ότι δημιουργείται.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Πιερίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνει δική τους υπόθεση η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Να δοθεί ενιαία, μαχητική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα μεγάλα αφεντικά και τη συνδικαλιστική μαφία.
Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Γραφείου Τύπου Γραμματείας Πιερίας Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: