7 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν θα πετύχει τους στόχους της για ανάπτυξη, μεγέθυνση του ΑΕΠ και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα πετύχει τους στόχους της για την ανάπτυξη και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και ότι μεγέθυνση του ΑΕΠ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,8%, κάνει σε συνέντευξή του στο news247, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση το έχει δηλώσει: Δεν διαπραγματεύονται καν κάτι για το 2019 ή το 2020, τις χρονιές που η ύφεση φουντώνει πανευρωπαϊκά και που η Ελλάδα, αν δεν μειώσει τα πλεονάσματα κάτω από το 1%, θα κλειστεί ακόμα βαθύτερα στη χρεοδουλοπαροικία», υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, απορρίπτει ενδεχόμενη πρόταση για δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου, σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Την παλιννόστηση της ολιγαρχίας την έφερε ο κ. Τσίπρας το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015, όταν ανέσυρε από τα αζήτητα τη ΝΔ ώστε να ανατρέψουν από κοινού τη λαϊκή βούληση στη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το μνημονιακό, κυβερνητικό μέτωπο που το ΜέΡΑ25 εκλέχτηκε για να αντιμετωπίσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο Κώστας Γαβράς για την τελευταία του ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υπερασπίζεται τη νέα ταινία του σκηνοθέτη: «Ένας Γαβράς που δεν πτοήθηκε από τη χούντα, από το καθεστώς του Πινοσέτ, από όλα τα γεράκια της υφηλίου που τον χτυπούν δεκαετίες τώρα για τις προοδευτικές του ταινίες, δεν θα πτοηθεί από την τρόικα εξωτερικού ή εσωτερικού», αναφέρει.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 θα βρεθεί στη ΔΕΘ, και στις 13:00 μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα C του περιπτέρου Ν. Γερμανός. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα έχει επαφές με φορείς της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: