20 Σεπτεμβρίου 2019

Κοιτάμε Μπροστά: “Να λάβουμε ΤΩΡΑ μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος”

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη από τη νεροποντή ανέδειξαν για ακόμη μία φορά με δραματικό τρόπο την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Τα χθεσινά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της αμέλειας και της ασέβειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πολιτείας αλλά και του ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση, η οποία εκδικείται.

Απευθύνουμε ερώτημα στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.
Δεδομένου ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση δόθηκαν κονδύλια από τα αρμόδια υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών) για την κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, ποια έργα εντάχθηκαν και με ποιους όρους, και ποια από τα υπάρχοντα έργα συντηρηθήκαν ώστε να αποφευχθούν καταστροφές;
Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί αναμφισβήτητα κρίσιμο σημείο και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων αποτελεί πλέον ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Το πρόβλημα σαφώς είναι οικουμενικό. Οφείλουμε ωστόσο στο μερίδιο που μας αναλογεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να λάβουμε αποφάσεις. ΤΩΡΑ.
Για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών κέντρων και της υπαίθρου. Για τη διασφάλιση της αειοφορικής χρήσης των φυσικών πόρων και των κοινωνικών αγαθών. Για την οργάνωση των συστημάτων πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Έχουμε χρέος απέναντι στις νέες γενιές, να αναζητήσουμε και να πετύχουμε τη ζητούμενη πλέον ισορροπία μεταξύ της ποιότητας της ζωής και της ποιότητας του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση, αποφασισμένους να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν.
Κοιτάμε μπροστά έχοντας πλήρη συνείδηση για το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: