17 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πάει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ξεπουλάμε ό,τι απόμεινε. Και δεν μας εκπλήσσει. Μήπως έμεινε και τίποτε. Σε λίγο η σειρά της ΔΕΗ.
***
Και λες τώρα τι έμεινε να υπερασπιστείς σ’ αυτή τη πατρίδα; Ίσως το σπίτι σου αν δεν είναι υποθηκευμένο και τα υπάρχοντα των εχόντων. Υπέρ βωμών και εστιών λέγαμε παλιά, υπέρ Γερμανών και τραπεζών λέμε τώρα.
***
Και δεν είναι ότι ξεπουλάνε, είναι αστείες και οι δικαιολογίες τους όσο αστείοι κι αυτοί. Με το 30% της πώλησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θ’ ανοίξουν λέει οι δουλειές, θα δημιουργηθούν χώροι πάρκινγκ και νέα μαγαζιά λες και απευθύνονται σε χαχόλους.
***
Μείναμε χωρίς αεροδρόμια, χωρίς λιμάνια, χωρίς επικοινωνία, χωρίς σιδηρόδρομο, σχεδόν χωρίς ενέργεια, χωρίς ρευστό και μιλάμε για ανάπτυξη. Ίσως η πιο κακοποιημένη λέξη και έννοια αφού συνδυάζεται με εκποιήσεις, ξεπούλημα και ύποπτες συναλλαγές.
***
Αν δεν ελέγχεις ενέργεια, επικοινωνίες και μεταφορές, τίθεται και θέμα εθνικής κυριαρχίας. Δυστυχώς για τη χώρα μας υπήρξαν αρκετοί πρόθυμοι που συνέβαλαν στο εθνικό έγκλημα.
***
Και σα να μη συμβαίνει τίποτε, οι Έλληνες τα δέχονται όλα με απάθεια, αποπροσανατολισμένοι από τη βαριά καθημερινότητα, υπνωτισμένοι από την κατευθυνόμενη ενημέρωση.
***
Πράξεις που δεν θα μπορούσε να κάνει εύκολα η συντηρητική παράταξη, τα ανέλαβε η αριστερά και αντίστροφα. Είναι η ώρα της δεξιάς να ανοίξει όσες πόρτες δίσταζε να παραβιάσει η προοδευτική παράταξη.
***
Πολύ φοβάμαι ότι οι λατρευτοί μας σύμμαχοι θα φορτώσουν και σ’ αυτή την κυβέρνηση κάτι που θα μας κάνει να μιλάμε πάλι για προδοσία. Και το μυαλό μου πάει στο Αιγαίο και την Κύπρο. Και να είστε σίγουροι ότι όποια λύση προκύψει θα είναι σε βάρος μας, αυτό τουλάχιστον έχει καταγραφεί ιστορικά.
***
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντέξει σε νέους εκβιασμούς, νέες υποχωρήσεις, να βάλει φρένο στο ξεπούλημα για ότι απόμεινε και ας αναδείξει τον εθνικοπατριωτικό της χαρακτήρα περί του οποίοι διαρκώς κομπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: