24 Σεπτεμβρίου 2019

Βρείτε τις διαφορές… για να μη πούμε το νερό νεράκι

Σαββίδης Παναγιώτης
Ο ένας είναι κομμουνιστής και δήμαρχος. Είναι από αυτούς που μετέτρεψαν σε «σοβιετία» την Πάτρα, αξιοποίησε  δημοτικές εκτάσεις που τις διεκδίκησε αγωνιστικά αφού είχαν καταπατηθεί και έφτιαξε  παρκινγκ, χώρους δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων.  Κατασκεύασε  πάρκα που πριν ήταν σκουπιδότοποι, με το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης του λαού στην παραλιακή ζώνη όπως το Νότιο πάρκο.
Αυτός ο «οπισθοδρομικός»  «ιδεοληπτικός» δήμαρχος έχει καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και η πρόσβαση σε αυτά είναι δωρεάν, μείωσε δραστικά τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα  και τα αύξησε για τις μεγάλες επιχειρήσεις που μετρούν υπερκέρδη.
Τελευταίο «ατόπημα» από τα «πολλά» του «γραφικού» αυτού «παρωχημένου» δημάρχου, είναι η διεκδίκηση να έρθει το νερό από το φράγμα δωρεάν για το λαό της Πάτρας.
Ο άλλος είναι δημοσιογράφος στο κανάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου στο ΣΚΑΙ και στις τελευταίες εκλογές έγινε βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ.
 Θιασώτης της οικονομίας της αγοράς υποστήριξε με ιδιαίτερο φανατισμό και τα 3 «μνημόνια» που γονάτισαν και συνεχίζουν να γονατίζουν τον Ελληνικό λαό.
 Είναι αυτός που μονομερώς τα χρόνια της κρίσης προπαγάνδιζε ότι για την κρίση ευθύνεται ο ίδιος ο λαός  και όχι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη, γιατί  «παρήγαγε λιγότερα από όσα ξόδευε». Ήταν η επεξήγηση της ρήσης του ανεκδιήγητου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».
Θεωρεί  τα λαϊκά δικαιώματα δογματισμό και αγκυλώσεις και ότι η «αγορά» εννοώντας τα μονοπωλιακά  – καπιταλιστικά συμφέροντα πρέπει να καθορίζουν τα πάντα με βάση τις ανάγκες τους.  
Οι απεργίες των εργαζομένων για αυτόν είναι κάτι κακό. Μόνιμα τις χλευάζει και τις υπονομεύει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη, όπως δήθεν  αυτές ευθύνονται  που κλείνουν οι επιχειρήσεις και όχι ο ανελέητος ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός.
Αυτός ο δημοσιογράφος που τώρα είναι βουλευτής της Ν.Δ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σε συζήτηση της επιτροπής της βουλής για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και σε μια περίοδο γενικευμένης  λαϊκής φτώχειας και ανασφάλειας  είπε ότι το νερό είναι πάρα πολύ φθηνό.
Ο ένας κομμουνιστής δήμαρχος κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν και ποιοτικό νερό για τον λαό της Πάτρας, ο άλλος βουλευτής της Ν.Δ λέει ότι το νερό είναι πολύ φθηνό και ότι πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια του.
Βρες τις διαφορές και έλα να ξανασυζητήσουμε τι είναι οπισθοδρόμηση, τι πρόοδος, τι είναι σύγχρονα λαϊκά – κοινωνικά  δικαιώματα και ποιος τα κατακρεουργεί για να κερδίζουν οι λίγοι.
Λαέ κάνε εσύ την διαφορά μπορείς.     
Με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ πέρνα στην αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: