17 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Βουλή ο φάκελος Novartis για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα της Δευτέρας η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες πολιτικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.
Η διαβίβαση της δικογραφίας θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη το πρωί και μόνο τότε θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και οι εμπλεκόμενοι.

Η αξιολόγηση του υλικού είναι και αυτή η οποία θα κρίνει τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι.

Μεταξύ αυτών η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής ή επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και το ενδεχόμενο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αναμένει εμπλουτισμό της υπόθεσης με νέα στοιχεία μέχρις ότου αποφασίσει να διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή.

Όπως άλλωστε έγραψε την Κυριακή η Realnews πίεση χρόνου για λόγους παραγραφής δεν υφίσταται καθώς με βάση το Σύνταγμα και τις ισχύουσες διατάξεις η αποσβεστική προθεσμία της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα εκπνέει τον Οκτώβριο του 2021.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: