4 Οκτωβρίου 2019

Διαβούλευση προϊόντος στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 10ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2019

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας είναι πάντα δίπλα σε όλες τις πρωτοβουλίες ανάδειξης, προβολής και προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην εθνική και διεθνή αγορά προς όφελος της τοπικής οικονομίας»

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, διενεργήθηκε στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας στη διάρκεια της 10ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2019 διαβούλευση με θέμα: «Κατοχύρωση ονομασίας ως Ε.Π.Ι.Π. (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) της Μαρμελάδας Ακτινίδιο με Πορτοκάλι & Φασκόμηλο».
Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μούσες Πιερίων, εκθέτη της 10ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2019 στο πλαίσιο ένταξης στο πρόγραμμα ¨Παράγω¨ του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), που αφορά την οργάνωση και επιχορήγηση δράσεων προώθησης στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς -Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη διαβούλευση παρευρίσκονταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος ΔΙΚΕΔΗΚ κ. Σταύρος Χριστοφορίδης, ο κ. Στέλιος Καστόρης, ΚΟΙΣΠΕ Ψυχιατρείου & εκπρόσωπος της «ΖΕΥΣ ακτινίδια», η κα. Σοφία Ταπουρίδου από το Υπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), ο κ. Ηλίας Αρβανίτης από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & κτηνιατρικής, η κα. Παρασκευή Φουντούκα από τον Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών κ. Αγιάννη, η κα. Ευτέρπη Παπαστάθη από την «TROFO EXPRESS» και μέλη του συνεταιρισμού.

Η παρουσίαση και ενημέρωση για τα προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. έγινε τις κυρίες Άννα Ζέρβα και Ταξιαρχούλα Μαγρά της Aliment Lab που ανέλαβε την μελέτη και τις αναλύσεις του προϊόντος που μετέχει στο πρόγραμμα, ακολούθησε η παρουσίαση του προϊόντος από εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μούσες Πιερίων και τέλος έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: