7 Οκτωβρίου 2019

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2019: Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης

2200 εγγραφές στη μεγάλη αθλητική γιορτή
Νέο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», καθώς στην εκκίνηση της αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής αναμένεται να βρεθούν 2200 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της διοργάνωσης. 
Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της χώρας, 40 και πλέον σύλλογοι και φορείς, άτομα με ειδικές ικανότητες, δεκάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ο οποίος είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 107 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Τα στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής, παρουσίασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης. Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου προς τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων για την καθοριστική συνεργασία τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα - θεσμού, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη και ενδυνάμωση του μαζικού αθλητισμού  συνιστά για μας πρώτη προτεραιότητα. Και φέτος τρέχουμε για την πόλη μας, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας σε έναν αγώνα, όπου σημασία πρωτίστως έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια. Εργαζόμαστε μεθοδικά, προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος με επιτυχία και ασφάλεια ο αγώνας».
Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησε ο πρόεδρος του  Δ.Σ. Αλέξανδρος Πούλιος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και φέτος η διοργάνωση σημειώνει νέο ρεκόρ εγγραφών. Είμαστε έτοιμοι και με βάση την εμπειρία που υπάρχει και από προηγούμενες αθλητικές εκδηλώσεις να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε όλοι μαζί στην αθλητική κοινότητα της Κατερίνης έναν όμορφο αγώνα σε μια εξαιρετική όπως όλοι γνωρίζουμε διαδρομή». Επίσης, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο π. Κυριάκος Κοκελίδης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας), ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπλέον, ο Διοικητής της Τροχαίας Γεώργιος Πουτουρίδης, ο οποίος μίλησε για τα μέτρα ασφάλειας της διαδρομής και τον συντονισμό εθελοντών και φορέων, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυριακίδης, Ιωάννης Συμεωνίδης, Γεώργιος Τσιαλός, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μπεινάς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σβορώνου Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας Γιάννης Τεκτονίδης, εκπρόσωπος της Δημοτικής αστυνομίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. Επίσης, ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα, Σταύρος Ζουγγουρίδης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης, που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.
Τέλος, όπως τονίστηκε, προωθώντας το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ» τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ», ενώ τον αγώνα θα ανοίξει η ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: