10 Οκτωβρίου 2019

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “50 plus Beurs” στην Ουτρέχτη

Σημαντική αύξηση των Ολλανδών επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονίας, η οποία αναδεικνύεται σε ξεχωριστό τουριστικό προορισμό πολλαπλών βιωματικών και αυθεντικών εμπειριών, αποτυπώθηκε στη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 27η διεθνή τουριστική έκθεση «50 plus Beurs”, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας (17-21 Σεπτεμβρίου 2019).
Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο του ΕΟΤ και ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις μορφές τουρισμού που προσφέρουν οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και, ιδιαίτερα, για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του κοινού είχε ήδη επισκεφτεί την Κεντρική Μακεδονία, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για συγκεκριμένες χαρακτηριστικές δραστηριότητες.

«Με τη συμμετοχή μας στη διεθνή τουριστική έκθεση “50 plus Beurs” στην Ουτρέχτη απευθυνθήκαμε σε κοινό με υψηλό εισοδηματικό και μορφωτικό επίπεδο που ταξιδεύουν όλο το χρόνο και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για πολυήμερες διακοπές, ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Στοχεύουμε με αυτόν τον τρόπο στην ποιοτική αναβάθμιση των τουριστών που επισκέπτονται τους τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η Κεντρική Μακεδονία είναι ιδανικός προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες, διότι προσφέρει ποικιλία θεματικών τουριστικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο διακοπές στις παραλίες», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Η ολλανδική αγορά αποτελεί σημαντική πηγή τουριστών στη χώρα μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς το πρώτο 7μηνο του έτους, οι αφίξεις από την Ολλανδία προς την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση 3,7%, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με ανοδική πορεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ολλανδίας (ANVR) η αγορά της τρίτης ηλικίας είναι διαρκώς αυξανόμενη στην Ολλανδία και υπολογίζεται ότι την επόμενη πενταετία θα έχει άνοδο 8%.

Η διεθνής τουριστική έκθεση "50plus Beurs» είναι η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στοχευμένου κοινού άνω των 50 ετών. Στη φετινή 27η διοργάνωση της έκθεσης συμμετείχαν 550 επαγγελματίες της ολλανδικής αγοράς και υπήρξε συνολική προσέλευση 95.000 επισκεπτών. Οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν πολύ σημαντικό κοινό-στόχο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: