10 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης: Αθλούμαι… άρα Υπάρχω

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του σχολείου αλλά και στο γήπεδο του Πιερικού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με σύνθημα «Αθλούμαι… άρα Υπάρχω» επιδόθηκαν σε ποικίλες δράσεις υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Πλήθος αθλημάτων όπως βάδην, τρέξιμο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ, μπάντμιντον έλαβαν χώρα σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των παιδιών.
Αθρόα ήταν η συμμετοχή των παιδιών στην ολιγόωρη παρουσίαση προγραμμάτων Zumba και Pillates από καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής.
Η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιες δράσεις μέσα κι έξω από τον σχολικό χώρο ενεργοποιεί, κινητοποιεί και τους βγάζει από την αδράνεια και την υποκινητικότητα σε μια εποχή που δυστυχώς η κοινωνική δικτύωση καθηλώνει και ακινητοποιεί τους μαθητές στερώντας τους από την απόλαυση της φύσης, την κοινωνική συνεύρεση σε πραγματικό χρόνο και το ευ αγωνίζεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: