3 Οκτωβρίου 2019

«Πόθεν….αίσχος»

Του Δημητρίου Δημηνά
- Δικηγόρου

Οι πρόσφατες δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των Βουλευτών μας άφησαν άναυδη την πλειοψηφία των πενομένων Νεοελλήνων ψηφοφόρων. Σε μια χώρα που μαστίζεται από τη μιζέρια και την ανέχεια , ιδίως μετά την οικονομική κρίση, είναι προκλητική και σκανδαλώδης η λίστα των περιουσιακών αποκτημάτων μεγάλου μέρους των Εθνοπατέρων μας όλων των κομμάτων, αριστερών ή δεξιών, με απίστευτα μηνιαία εισοδήματα, ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις εντός και εκτός της επικράτειας.
Είναι αδιανόητο π.χ. πως μια καθαρίστρια, πρώην Ευρωβουλευτής, βρέθηκε ξαφνικά να είναι ιδιοκτήτρια δύο ακίνητων μεγάλης αξίας στο Βέλγιο και άλλων στην Αθήνα και Βουλγαρία, καθώς και σοβαρών τραπεζικών καταθέσεων. Όπως επίσης είναι προκλητικές οι δηλώσεις ενός αριθμού πρώην υπουργών και βουλευτών, πολλών μάλιστα σημαιοφόρων «σοσιαλιστικών» αρχών, που φέρονται ως ιδιοκτήτες τεράστιου αριθμού ακινήτων, καταθέσεων και κατόχων πολυτελών αυτοκινήτων, κότερων και επαύλεων.

Γνωρίζει κανείς αν κάποιοι από αυτούς τους ζάπλουτους εκπροσώπους μας νοιάστηκαν ποτέ για τους πάμπτωχους ψηφοφόρους τους ή για την Πατρίδα την οπαία θεωρητικά τάχθηκαν να υπηρετούν; Ακούστηκε ποτέ να ψηφίσουν, ιδίως οι πολλά έχοντες, μείωση των αποδοχών τους ή να θυσιάσουν μια μηνιαία αποζημίωση για την αγορά π.χ. μιας φρεγάτας για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας;

Όλοι, δυστυχώς, κατέχονται από το πάθος της πλεονεξίας και απληστίας, που τυφλώνει τον άνθρωπο και τον κάνει ατομιστή ,φιλάργυρο και άσπλαχνο. Μοιάζουν με τον «άφρονα πλούσιο» του Ευαγγελίου, που δεν ήξερε που να συνάξει τα υπάρχοντα του, μέχρι που από το άγχος και την αγωνία του έφυγε ξαφνικά από την ζωή χωρίς να προλάβει να απολαύσει τα αγαθά του.

Εν κατακλείδι αυτές οι ιταμές και αναίσχυντες περιουσιακές δηλώσεις των Εθνοπατέρων μας αποτελούν κόλαφο και εμπαιγμό του ανυποψίαστου μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος, που διευρύνει το υφιστάμενο μεταξύ τους χάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: