23 Οκτωβρίου 2019

Επετειακή συναυλία «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» από τη χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 η Χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Κατερίνης ένα εκ των σημαντικότερων επετειακών έργων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας που αναφέρεται στο ΟΧΙ, την «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, στίχους Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων Νικηφόρου Βρεττάκου.

Η εκδήλωση που τιτλοφορείται «από το ΟΧΙ στην Απελευθέρωση», υλοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου και υποστηρίζεται από τον Δήμο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και είναι υπό την αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Παράλληλα με το μουσικό μέρος θα παρουσιαστούν και ιστορικές πτυχές της περιόδου που αναφέρονται στην τοπική ιστορία συνοδευμένες από αρχειακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Γεώργιος Κίτσας. Απαγγελίες Γιώργος Βατουσιάδης. Ιστορικά αναγνώσματα-παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης. Τα ιστορικά κείμενα-έρευνα είναι του Νικόλαου Σαλπιστή.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου & 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Σημειώνουμε ότι η είσοδος για το κοινό, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις της Εστίας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: