6 Οκτωβρίου 2019

Σε ιταλική φυλακή ο Έλληνας που συνελήφθη για μεταφορά ναρκωτικών κοντά στη Ρώμη

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Έλληνας ο οποίος συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη διότι μετέφερε με όχημα που - όπως αποδείχθηκε - ανήκει σε εταιρεία, 55 κιλά και 200 γραμμάρια μαριχουάνα. Οι Ιταλικές Αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος για το συγκεκριμένο περιστατικό αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

O συλληφθείς είχε αποβιβαστεί στο ιταλικό λιμάνι από το πλοίο «Cruise Roma», το οποίο προερχόταν από τη Βαρκελώνη. Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η υπηρεσία τελωνειακών και η Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος, έπειτα από αξιοποίηση των πληροφοριών, εντοπίστηκε σε τρεις σάκους η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα με διπλή κάρτα sim, ενώ το όχημα το οποίο οδηγούσε είχε βουλγαρικές πινακίδες.

Ο δικαστής Τζιουζέπε Κονίλιο διέταξε την προφυλάκισή του στην φυλακή της Αουρέλια. Ο συλληφθείς ονομάζεται Μ. Μακρής και είναι κάτοικος Αττικής. (τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr).



Την υπόθεση του 57χρονου Έλληνα ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Πάολο Ταλιαφέρι, ο οποίος σε επικοινωνία με το zougla.gr ανέφερε πως ο πελάτης του κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό. «Μέχρι στιγμής δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου για αυτό το οποίο κατηγορείται.Οι επόμενες μέρες θα δείξουν», τόνισε.

Aλλά και οι ιταλικές Αρχές προς το παρόν κρατούν χαμηλούς τόνους για το περιστατικό, λόγω του ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Αυτό το οποίο μένει μεταξύ άλλων να εξακριβωθεί είναι ο αποστολέας, ο προορισμός αλλά και ο παραλήπτης της ποσότητας των ναρκωτικών καθώς κι αν ο συλληφθείς ανήκει σε ευρύτερο κύκλωμα μεταφοράς φορτίων σε ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι μετέφερε τα ναρκωτικά από την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: