4 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με την Υπουργό Πολιτισμού

Με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν χώρους αρχαιολογικών εκθεμάτων της Πιερίας και πολιτιστικές δράσεις στο νομό.
Ο κ. Μπαραλιάκος, με ξεχωριστή ευαισθησία και σταθερή την πεποίθηση πως ο πολιτισμός δύναται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Πιερίας, έθεσε στην Υπουργό σειρά ζητημάτων που άπτονται της ομαλότερης λειτουργίας των αρχαιολογικών Μουσείων Δίου και Μακρυγιάλου. Ειδικότερα τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών και ενίσχυσης του προσωπικού των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Κάτ’ αυτό τον τρόπο οι αρχαιολογικοί τόποι και οι εκθεματικοί χώροι θα παρουσιάσουν αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Παράλληλα, διενεργήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος για τα πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία σε ετήσια βάση. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης και αυτών των πολιτιστικών δράσεων εκ μέρους του Υπουργείου, καθώς αναδεικνύουν την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Πιερικής γης προσελκύοντας ταυτόχρονα πολλούς τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά της, η Υπουργός, έδειξε πως είναι άριστη γνώστης του αρχαιολογικού πλούτου και των ποικίλων πολιτισμικών τεκταινόμενων στην Πιερία. Δήλωσε, μάλιστα, πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το συντομότερο να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: