21 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Κατερίνης – ΔΗΚΕΔΗΚ: Διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών & ιατρικών υπηρεσιών για τους Ρομά

Σειρά δράσεων και ενημερωτικών παρεμβάσεων στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Πέλεκα, υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Κατερίνης, σε συνεργασία με το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης και την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης αντίστοιχα.



Ήδη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας υλοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη δράση στον καταυλισμό, με σκοπό την ενημέρωση των Ρομά για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παιδιών και ενηλίκων, τις συνθήκες υγιεινής, την στοματική υγεία, την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την αναγκαιότητα διενέργειας Test PAP, μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, καθώς επίσης και για τα οφέλη του θηλασμού. 


Παρών στην ενημερωτική δράση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σταύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος σε δήλωση του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρομά σε θέματα υγείας. Εργαζόμαστε μεθοδικά, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Και ιδιαίτερα, με άξονα την προώθηση της κοινωνικής ένταξης  πολιτών, που χρήζουν παροχής των αναγκαίων αυτών υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: