7 Οκτωβρίου 2019

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο

Εθιμοτυπική επίσκεψη και παράλληλα συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. 
Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Γ.Γραμματέας Οδυσσέας Μανωλόπουλος, η Ταμίας Ζαφείρω Κουσιοπούλου και τα μέλη Γιώργος Σαμαλής, Πλάτων Τασχουνίδης και Περικλής Χατζηγιάννης.
Καλωσορίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΦΕΟ ο δήμαρχος σημείωσε την πρόθεση του, ο Δήμος Κατερίνης να αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και οικονομικής υποστήριξης του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού παρουσίασε το διαχρονικό περίγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της υποστήριξης από το Δήμο Κατερίνης, καθώς και στους τρόπους και το πλαίσιο της συνεργασίας.
Ειδικότερα, επικέντρωσε την τοποθέτησή του, στην ανάγκη να αναλάβει η Δημοτική Αρχή Κατερίνης ακόμα μεγαλύτερη λειτουργική υποστήριξη των πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ Ολύμπου σε τεχνοκρατικό και οικονομικό επίπεδο, μιας και η πόλη της Κατερίνης συνιστά την διοικητική έδρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Επιπλέον, στάθηκε στην επίλυση των τυχόν εκκρεμοτήτων που υφίστανται στην σχέση συνεργασίας των δύο τελευταίων χρόνων  του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με το Δήμο Κατερίνης, ανέπτυξε τη δυναμική και το ρόλο του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ανάδειξη και προβολή της Πιερίας  - και όχι μόνο - στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα ευρύτερα.
Όσον αφορά την τιμώμενη χώρα για το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020, ο κ. Παπαχρήστος έκανε λόγο για την έναρξη συζητήσεων και επαφών με τη χώρα της Σερβίας ενός λαού που συνυπάρχει διαχρονικά με τον αντίστοιχο Ελληνικό. 
Στον επίλογο της συνάντησης, ο πρόεδρος του Οργανισμού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για το πολυδιάστατο ενδιαφέρον του για το Φεστιβάλ Ολύμπου, επισήμανε: «Το διαφαινόμενο άριστο κλίμα συνεργασίας που διαπιστώνουμε με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, θεωρώ και πιστεύω ότι θα αλλάξει την πορεία ενός θεσμού που εκφράζει την Πιερία μας», ενώ δώρισε στο δήμαρχο Κατερίνης την έκδοση - λεύκωμα της πολύχρονης διαδρομής του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: