22 Οκτωβρίου 2019

Πολύς λόγος για τα ελαφάκια και τα πουλάκια και ακόμη περισσότερος λόγος για τα αδέσποτα

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού 

Ξαφνικά στην Κατερίνη όλοι έγιναν ευαίσθητοι, όλοι αναζητούν λύσεις για τα ζωάκια του πάρκου, την ίδια στιγμή που κωφεύουν επιδεικτικά για τις παρατηρήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και εθελοτυφλούν με θράσος στα θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Η ευαισθησία τους αρχίζει και τελειώνει στο κατά πόσο διασκεδαστικό (;) είναι να βλέπουν τα παιδάκια τα ζώα φυλακισμένα σε έναν ακατάλληλο χώρο, σε κλωβούς που και συνθήκες που δεν χαρακτηρίζονται από ακαταλληλότητα.

Μετά είχαμε τους ευαίσθητους με την πλέον ακατάλληλη παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου με τα σπασμένα μάρμαρα δίπλα στις κούνιες να ελλοχεύουν κινδύνους. Και πάλι δεν μας ενοχλεί αν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδάκια αλλά προκρίνουμε το επιχείρημα πως διασκέδαζαν τα παιδιά.

Εάν και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις η κοινωνία ερχόταν αντιμέτωπη με ένα δυσάρεστο γεγονός με πολύ μεγάλη ευκολία θα πετούσαν το ανάθεμα στους «αρμόδιους». Σε εκείνους δηλαδή που σήμερα αρνούνται πεισματικά να ακούσουν.

Και αν αυτό είχε να κάνει με πολίτες που ελάχιστα γνωρίζουν για τις προϋποθέσεις λειτουργίας ζωολογικού κήπου, την πιστοποίηση των παιδικών χαρών κ.λ.π. θα το κατανοούσα.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως αυτή η συμπεριφορά και η πολιτική προσέγγιση έρχεται από στόματα είτε ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τη νομοθεσία είτε εκείνων που τα εμπνεύστηκαν.

Σε άλλες δε περιπτώσεις βρίσκουν και υποστηρικτές πρόθυμους «δημοσιογράφους» και πένες που είναι έτοιμες να γράψουν για σεκιούριτι στο πάρκο, συμβάσεις που λήγουν, παιδικές χαρές που σκορπούσαν ευτυχία….

Εάν ανατρέξετε στο παρελθόν είναι σε πολλές περιπτώσεις εκείνοι οι ίδιοι που με τα ρεπορτάζ τους στηλίτευαν τα ίδια κακώς κείμενα.

Ας αποφασίσουμε. Θέλουμε παιδικές χαρές στις οποίες μπορεί να τραυματίζονται παιδιά και ζωολογικούς κήπους σε ακατάλληλους χώρους και υπό ακατάλληλες συνθήκες γιατί έτσι γουστάρουμε.

Και όποιος πάει να τα καταργήσει ή να τα διορθώσει να είναι απλώς ένας εμπαθής που θέλει να ξηλώνει τα «επιτεύγματα» του προηγούμενου.

Τόσα απλά.
Καλή μας εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: