3 Οκτωβρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Κατασταλτικός έλεγχος στο δήμο Κατερίνης. Εντάξει δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Σε βάθος τριετίας θα γίνει. Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το προσωπικό γιατί εντολές εκτελούσε.
**
Ξηλώθηκε η παιδική χαρά από την πλατεία Δημαρχείου μετά από ατύχημα σ’ ένα παιδάκι αφού ελέγχθηκαν και οι προδιαγραφές. Προς αποφυγή άλλων δυσάρεστων γεγονότων.
**
Στις προγραμματικές δηλώσεις του Κουκοδήμου ήταν το ξήλωμα κάποιων κατασκευών που δεν είχαν νόμιμη κάλυψη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες.
**
Ειδοποίηση από το δήμο Κατερίνης στους 57 ιδιοκτήτες του Μεγάρου Παπαγεωργίου να φροντίσουν για την αισθητική ανάπλαση του κτιρίου.
**
Πόσο πίσω είμαστε. Σε άλλες χώρες για να βάψεις ακόμα και το σπίτι σου και σε τι χρώμα, παίρνεις άδεια από το δήμο. Προωθημένο για Έλληνες.
**
Η κυρία λειτουργός της υγείας στο Νοσοκομείο Κατερίνης ήθελε το φακελάκι της για να κάνει τη δουλειά της. Ποιος νοιάστηκε για τον όρκο του Ιπποκράτη ή αν ο συνάνθρωπός μας δεν είχε ούτε «που την κεφαλή κλίναι». Η ζωή έχει έξοδα και τα γούστα στοιχίζουν. Αν δεν κάνω λάθος είναι το δεύτερο περιστατικό χρηματισμού γιατρού στο νοσοκομείο μας. Για φανερό μιλάμε. Εσύ Κικίλια τι λες;
**
Μπαίνει μέσα λέει η ΔΕΗ. Και ψάχνονται. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Απλά πράγματα. Ένα μικρό παράδειγμα. Στην οδό Σκρα που είναι η έδρα της εφημερίδας μας, σε ένα κομμάτι δρόμου 100μ σήμερα υπάρχουν δύο μόνο μικρές επιχειρήσεις. Σε βάθος δεκαετίας υπήρχαν δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δύο σούπερ μάρκετ, ένα κρεοπωλείο, ένα κοτοπουλάδικο, ένα κομμωτήριο, ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, μια αποθήκη χάρτου, μία χοντρικής, ένα επίπλων, ένα κορνιζάδικο, ένα στεγνοκαθαριστήριο, μια ταβέρνα, μια αντιπροσωπεία τσιγάρων και πιθανόν κάποια επιχείρηση που μου διαφεύγει. Σήμερα όλες αυτές οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Βέβαια η εικόνα αυτή λίγο-πολύ κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Οι συνέπειες πολλές. Έτσι μας κατάντησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: