27 Οκτωβρίου 2019

«Τα παράπονα…στο Δήμαρχο»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ
- ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


Γνωστή η λαϊκή έκφραση, που αποτελεί και τίτλο γνωστής κινηματογραφικής ταινίας, όταν κάποιος δημότης προσπαθεί να βρει λύση σε κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ποια και πόσα αιτήματα όμως μπορεί να ικανοποιήσει ένας Δήμαρχος με το Δημοτικό του Συμβούλιο σε ένα Δήμο 100.000 περίπου κατοίκων, όταν μάλιστα ανέλαβε τα ηνία προ δύο μόλις μηνών από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Συνήθως όλοι είμαστε βιαστικοί και επιθυμούμε άμεσες λύσεις σε χρονίζοντα από ετών προβλήματα που ταλανίζουν την πολύπαθη αυτή πόλη.

Όταν προ ημερών δημοσιεύθηκε το άρθρο μου «Για μια ανθρώπινη πόλη», με το οποίο επισήμανα κάποια θέματα που θεώρησα ότι πρέπει να εξετάσει η νέα δημοτική αρχή, δέχθηκα πληθώρα τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων να προσθέσω και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. την έλλειψη πινακίδων ονομάτων οδών και αριθμών στους περισσότερους δρόμους της πόλης, που δυσχεραίνουν την εξεύρεση διευθύνσεων κατοικιών και καταστημάτων, την κατεδάφιση ετοιμόρροπων και εγκαταλελειμμένων οικοδομών ακόμη και στο κέντρο της πόλης, την τύχη των αδέσποτων και ενίοτε επιθετικών σκύλων στην πλατεία και την Μ.Αλεξάνδρου και πολλά άλλα συναφή προβλήματα.

Είναι, όπως προαναφέρω, πολύ νωρίς να κρίνουμε τον νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Νομίζω όμως ότι πήραν πολύ ζεστά την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους τους και άρχισε αμέσως να διαφαίνεται η αποφασιστικότητα τους να αλλάξουν δυναμικά το πρόσωπο της πόλης μας. Ας είμαστε επομένως συγκρατημένοι για τη διατύπωση «παραπόνων». Σαφώς, καλόπιστες υποδείξεις πιστεύω ότι θα είναι ευπρόσδεκτες και θα ληφθούν υπόψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: