9 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μπέττυ Σκούφα, με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης επισκέφτηκε την Δευτέρα 7/10/2019 η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς του Νομού. Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο υπεύθυνος του Εργατικού Τμήματος της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Στάθης Συμεωνίδης.
Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δέσποινα Κωνσταντίνου ανέλυσε διεξοδικά τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα του Νομού, αναδεικνύοντας ως σπουδαία αναγκαιότητα την ουσιαστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών Σ.ΕΠ.Ε, Ε.Φ.Κ.Α κ.α., έτσι ώστε να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα μετά τη διενέργεια ελέγχων και να μην καταπατούνται από τους εργοδότες βασικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως η τήρηση του ωραρίου, τα ρεπό, οι άδειες, η κανονική καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και των ενσήμων τους.
Ακόμη ζήτησε την επαναλειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπως άλλωστε ορίζει απόφαση του ΣΤΕ και να ενταχθούν άμεσα οι πρώην εργαζόμενοι του Σ/Μ Καρυπίδη σε πρόγραμμα επανένταξης και επιδότησης όπως προέβλεπε νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ακόμη.
Το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»
Σχετικά με το λεγόμενο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που θα έρθει για ψήφιση στην βουλή από την κυβέρνηση της Ν.Δ η κ. Δέσποινα Κωνσταντίνου κατέθεσε υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησε από την κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα να αξιοποιηθούν και κοινοβουλευτικά εκφράζοντας και τη διαφωνία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με συγκεκριμένα άρθρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων.
Η κα Σκούφα
Από την πλευρά της η βουλεύτρια κα Σκούφα επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι και κοινοβουλευτικά, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο ενδείκνυται, θα είναι αρωγός σε θέματα που αφορούν εργαζόμενους κι εργαζόμενες και τα δικαιώματά τους. Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί το Σ.ΕΠ.Ε προκειμένου να ενημερωθεί και επίσημα για τις ανάγκες της υπηρεσίας ώστε να υπάρχει δυνατότητα εντατικοποίησης και αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: