19 Οκτωβρίου 2019

Χρ. Γιαννούλης: “Ο Κ. Μητσοτάκης έρχεται αντιμέτωπος με τα ψέματά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινοί τύποι” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ήταν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το βέτο που άσκησε η Γαλλία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.

Για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία:

Προκαλεί ανησυχία η άρνηση της Ε.Ε. να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν ικανοποιούμαι με το ότι αναγκάζεται ο Κ. Μητσοτάκης να έρθει αντιμέτωπος με τα ψέματα και τα παρελκυστικά επιχειρήματα για την “κακή και προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών. Η ιστορία τα τιμωρεί όλα αυτά σε πολύ σύντομο χρόνο. Γιατί τώρα ο κ. Μητσοτάκης λέει Βόρεια Μακεδονία τη γειτονική χώρα και καταλαβαίνει ότι είναι εθνικά συμφέρουσα η Συμφωνία.

Δεν θέλω να συμβεί το σενάριο όπου παραιτείται ο Ζάεφ, εκλέγονται οι εθνικιστές του VMRO και καλούν τον κύριο Μητσοτάκη, που είχε αναπτύξει σχεδόν παράλληλη και κοινή ρητορεία μαζί τους, να ακυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί να δείτε πώς η Ελλάδα καταντά υποσαχάρια χώρα.

Για το ΚΕΘΕΑ:
Χιλιάδες γονείς έσωσαν τα παιδιά τους λόγω ΚΕΘΕΑ. Το πιο ιστορικό σε διαδρομή και αποτελεσματικότητα θεραπευτικό κέντρο της χώρας. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Για το μόνο που δείχνει σπουδή ο κύριος Κικίλιας είναι να τιμωρήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ Αφήνουν πίσω το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και πηγαίνουν στο διορισμό κομματικών στελεχών.

Για τα προβλήματα των καρκινοπαθών: 
Αδικούμε το ζήτημα της υγείας εάν το βάλουμε σε μία κομματική διελκυστίνδα. Θα αργήσω να πιστώσω σε πολιτικό εύσημα για κάτι που έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ντροπή να κάνουμε πολιτική πάνω είτε στο θάνατο ή είτε στην ταλαιπωρία καρκινοπαθών γιατί για το σύστημα αυτό έχουν ευθύνες όλοι. Δεν μπορεί να υπερηφανεύεται κανείς μόνο να δουλεύει και να φέρνει αποτελέσματα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο που ταλαιπωρείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: