18 Οκτωβρίου 2019

Στο Ελατοχώρι και τα Πιέρια ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων Δήμων Maintal & Moosburg

Κ. Κουκοδήμος: «Η ανάδειξη των Πιερίων, προτεραιότητά μας»
Επίσκεψη στο Ελατοχώρι και το φθινοπωρινό τοπίο των Πιερίων πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων Δήμων με την Κατερίνη, Maintal Γερμανίας και Moosburg Αυστρίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στον δήμο μας για τον εορτασμό των 107 ετών από την απελευθέρωση της πόλης. 
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης συνόδευσαν τον Δήμαρχο του Δ. Moosburg Herbert Gaggl, την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Maintal Jennifer Gutberlet και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στην ξενάγηση στα Πιέρια  που «μάγεψε» τους επισκέπτες.
Τη φιλοξενία στο Ελατοχώρι ανέλαβε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου τον οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρός του και μέλος του τοπικού συμβουλίου Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη - Κιοσέ. Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Νέο και Παλιό Ελατοχώρι, τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ.  Νικολάου και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Ελατοχωρίου από την Μαριάνα Ντάκουλα μέλος του πολιτιστικού ομίλου Ελατοχωρίου. Επίσης, επισκέφθηκαν το εργαστήρι τυποποίησης Τσάι Ολύμπου – Κτήμα Αλθαία όπου τους δώρισαν το «Θεϊκό» τσάι με γερμανική ετικέτα και τέλος στην πλατεία του Ν. Ελατοχωρίου, στην ταβέρνα «Διαμαντής», στρώθηκε προς τιμή τους τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Τα Πιέρια, κομμάτι και ψυχή του Δήμου Κατερίνης, πρέπει να είναι πρωταγωνιστές της τοπικής ανάπτυξης. Το φυσικό τοπίο, οι ξενοδοχειακές υποδομές, ο αγροτουρισμός, οι καλλιέργειες και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό καθιστούν την ανάδειξη των Πιερίων, απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Νταντάμης σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τα προτερήματα κάθε γωνιάς του Δήμου μας. Σας αξίζουν περισσότερα και εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την τοπική ανάπτυξη των Πιερίων με επικέντρωση στον χειμερινό, εναλλακτικό τουρισμό».
Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από το φυσικό τοπίο της περιοχής όσο και από την απαράμιλλη φιλοξενία δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επισκεφθούν και πάλι την περιοχή.
Στην ξενάγηση στο Ελατοχώρι συμμετείχαν επίσης ο Αντώνης Λιάββας, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ο Λεωνίδας Κυριαζής, Γραμματέας του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού, ο Στέφανος Διαμαντής και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Θόδωρος Παυλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: