25 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Τ.Ε. Πιερίας ΚΚΕ.

-Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων και μεταναστών και μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
-Καμία εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, που χωρίζουν τους λαούς, γεννούν την προσφυγιά.

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αγρότες, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και νέες.

Λέμε όχι στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι αθώες για τους απελπισμένους που φτάνουν στη χώρα. Η κυβέρνηση Ν.Δ. λέει ότι τάχα η Ελλάδα "δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι".

Όμως Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, φυτεύοντας παντού στρατιωτικές βάσεις. Αυτές οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων ενάντια χωρών και λαών, ενισχύουν τα κύματα προσφύγων. Ο στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας" δεν αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού αλλά την προώθηση των μονοπωλιακών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση Ν.Δ. θέλει να εφαρμόσει ακόμη πιο αυστηρά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό για το θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Με τον νέο νόμο που ψήφισε αρνείται να δώσει διεθνή προστασία σε ανθρώπους που τη δικαιούνται. Επιτίθεται στα στοιχειώδη δικαιώματα των ξεριζωμένων που αιτούνται άσυλο, όπως επιτίθεται και στα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Αντί να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, σκοπεύει να γεμίσει τη χώρα με κέντρα - φυλακές ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα, με στόχο να κάνει μαζικές απελάσεις. Η πολιτική αυτή είναι αντιδραστική αλλά και αδιέξοδη. Θα οδηγήσει σε περισσότερο εγκλωβισμό, με μεγαλύτερη δυστυχία και απόγνωση. Θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους.

Τα άλλα κόμματα εφαρμόζουν τον κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο, που απαγορεύει στους πρόσφυγες να μεταβούν στις χώρες προορισμού.

Η Ν.Δ. όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, πετούν στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους που παίρνουν άσυλο, εκθέτοντάς τους σε εκτεταμένους κινδύνους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι, που η πλειοψηφία τους θέλει να φύγει από την Ελλάδα, δεν είναι εισβολείς!

Εργαζόμενοι, γυναίκες, άνδρες και νέοι της χώρας μας, απομονώστε τον θρασύδειλο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Ορισμένοι, γνωστοί για την τραμπουκική δράση τους ενάντια σε έλληνες και ξένους εργαζόμενους, εκμεταλλεύονται την κατάσταση, καλλιεργούν κλίμα μίσους και φόβου.

Οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν. Κανείς δεν παίρνει το παιδί του αγκαλιά για να διασχίσει βουνά και θάλασσες, γιατί δεν έχει τι να κάνει.

Η διαφορετική φυλή, θρησκεία και ο πολιτισμός, δεν είναι ο αντίπαλος σου. Μην αθωώνεται το καπιταλιστικό τέρας. Αυτός είναι ο αντίπαλος και είναι κοινός για όλους. Είναι ο ίδιος στη δουλειά σου, στην ανεργία σου, στα αδιέξοδα της ζωής σου, της δικής σου ξενιτιάς.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κι άλλων καπιταλιστικών κρατών που ανταγωνίζονται για τα κέρδη τους, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς του, για τον γεωπολιτικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών, για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια.

Καταδικάζουμε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, που μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και τον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Καταδικάζουμε τις άθλιες συνθήκες στα Hotspots των νησιών και των καταυλισμών της ενδοχώρας. Αυτοί που βομβάρδισαν και ξερίζωσαν, είναι οι ίδιοι που εμποδίζουν να φτάσουν οι προσφυγές στις χώρες που θέλουν.

Η λύση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί σύγκρουση με τις αιτίες που το δημιουργούν, με τις πολιτικές της ΕΕ.

Διεκδικούμε:
  1. Να κλείσουν όλα τα hotspot στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο καταρχάς στην ηπειρωτική χώρα, σε δημόσιους ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, ξενοδοχεία και διαμερίσματα και στη συνέχεια στη χώρα προορισμού τους
  2. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Ειδική μέριμνα και δημιουργία κρατικών δομών φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους.
  3. Να προχωρήσει η επανένωση οικογενειών.
  4. Να δοθεί άσυλο στους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικών πολέμων, εμφυλίων, χώρες που ζουν κάτω από ιμπεριαλιστική κατοχή, καθώς και σε θύματα αντιδραστικών καθεστώτων.
  5. Να εξασφαλιστούν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου, που θα εξετάζονται αποκλειστικά από την υπηρεσία ασύλου με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  6. Να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί σε όλους τους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  7. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.
  8. Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη, κανονική ένταξη των προσφύγων που θα παραμείνουν στη χώρα μας.
  9. Να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες με μόνιμο προσωπικό για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  10. Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών και της ενδοχώρας έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επιβάλλει η ΕΕ, κυβερνήσεις Ν.Δ. και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: