29 Νοεμβρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Κανείς ποτέ δεν πίστεψε σ' αυτή τη χώρα στην αξιοκρατία. Και με έκπληξη βλέπω πως ξεσηκώθηκε το σύμπαν για τους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία. Πάντα έτσι γινόταν. Βέβαια θα μου πείτε ότι ο Κυριάκος είχε προμετωπίδα του αγώνα του τα αριστεία και κάποιοι τον πίστεψαν, περαστικά τους.
***
Καλά να είναι οι άνθρωποι μας κάνουν και γελάμε που και που με τις αστοχίες τους. Ευτράπελες καταστάσεις και άφθονη σάτιρα, καλόγουστη θα' λεγα, μιας και κανείς πια δεν παίρνει στα σοβαρά την πολιτική των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας.
***
Ο κύριος Γυμνασιάρχης 80 μόλις Μαϊων μίλησε με πίκρα για ηλικιακό ρατσισμό. Οντως υπάρχει μια υποψία αλλά ο εντιμότατος πρώην Γυμνασιάρχης έχων βεβαίως βεβαίως σώας τας φρένας προφανώς  δεν αντελήφθη ότι το επιλήψιμο ήταν η συναλλαγή, το πάρε-δώσε που σ' αυτά το μητσοτακέικο έχει κάνει διατριβή.
***
Τι κι αν φωνάζει η αντιπολίτευση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Καλά που βρίσκονται κάποιοι πιο hard και αντιτείνουν. Ο δικός σας είχε βουλκανιζατέρ. Γίνεται κι αυτό, αφού γενικώς το σύστημα υγείας χρήζει αναγόμωσης.
***
Εκείνοι που πικράθηκαν όμως περισσότερο ήταν οι γαλάζιοι άριστοι και μη. Οι μεν άριστοι γιατί θεωρούν εαυτούς πλέον αρίστους των άλλων, οι δε μη άριστοι προσδοκώντας την τύχη του βουλκατερνατζή. Σ' αυτή τη χώρα που δεκανέας έγινε πρωθυπουργός όλα γίνονται.
***
Υπάρχουν βέβαια και οι παντός αποχρώσεως αμφισβητίες των νέων διοικητών, προτάσσοντας το "προσόν" της εντοπιότητας. Σε μια κοινωνία που οδεύει στην παγκοσμιοποίηση είναι τελείως προσχηματική η εντοπιότητα που τη χρησιμοποιούμε όπου μας βολεύει. Καλά θα είναι να τη θυμόμαστε όταν κατακλύζουμε τα ξένα markets  και ξελιγουριαζόμαστε με τις "Black Friday".
***
Αυτά βέβαια που λέμε και γράφουμε ούτε καν φιλολογική αξία δεν πρόκειται ν' αποκτήσουν γιατί η επικαιρότητα τα καθιστά ανεπίκαιρα, ξεχασμένα και εννοώ τα σχόλια και τις κριτικές.
***
Εκείνο όμως που μένει πάντα επίκαιρο και είναι η όλη ουσία είναι οι ανοιχτές πληγές στο σύστημα υγείας. Υγεία πολλαπλών ταχυτήτων, χρόνια προβλήματα, διαμεσολάβηση, φακελάκια, club των αρίστων.
***
Κανείς δεν πίστεψε ότι οι διοικητές θα γυρίσουν σελίδα. Τη σελίδα τη γυρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καλώς ήρθατε στο Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: