28 Νοεμβρίου 2019

«Ξένος ημήν και ου συνηγάγετέ με»… (ο πατριωτισμός αρμόζει στα δύσκολα όχι στα εύκολα )

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΠΙΣΤΗ
Έβγαλαν τη μάσκα του εθνικιστή και ακροδεξιού και φόρεσαν τη μάσκα του πατριώτη , αυτοί και οι καθοδηγητές τους .

«Θέλουμε την Ελλάδα μας ελληνική και ορθόδοξη, θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στις πόλεις μας», «είναι μαγκιά να είσαι Έλληνας», «όλοι στη βουλή είστε το ίδιο μαγαζί» «τα όχι θέλουν Μεταξάδες και όχι προδότες βουλευταδες» αυτά και άλλα φαιδρά είναι τα συνθήματα της «πατριωτικής νεολαίας» , των «ελεύθερων Ελλήνων» και όπως αλλιώς μετονομάστηκαν.

Είναι λάτρεις της αμερικανοκίνητης χούντας και του δικτάτορα Μεταξά που αιματοκύλισε τους εργατες στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936.

ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο Μεταξάς είπε «Όχι» το 1940; Το «Όχι» του Μεταξά δεν ήταν «Όχι» κατά του φασιστικού Άξονα. Δεν είχε φυσικά καμία σχέση με το «Όχι» του ελληνικού λαού.

Σε εκείνες τις ιστορικές συνθήκες το «όχι» του Μεταξά ήταν το «Ναι» του φασιστικού καθεστώτος της μεταξικής δικτατορίας υπέρ της Αγγλίας. Οι «Μεταξάδες» επιλέγουν συμμάχους σύμφωνα με τα ταξικά συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν. Και τα ταξικά συμφέροντα ήταν απολύτως εξαρτημένα και διασυνδεδεμένα με την Αγγλία.

Ο Μεταξάς, τον Μάη του 1940, λίγους μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου, έλεγε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ»: «Είμεθα ουδέτεροι εφ’ όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτα δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» .

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κινδυνεύει, λέει, η πατρίδα από καταδιωκόμενους, πεινασμένους, ταλαιπωρημένους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους για να σώσουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους .
Και όλα αυτά τα λένε σε μία χώρα που ο μισός πληθυσμός της ήταν και είναι πρόσφυγες και μετανάστες , ενώ τον ιδιο ρατσισμό εισέπραξαν και από την άρχουσα τάξη οι Έλληνες στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και στην Γερμανία και Αυστραλία.

Τρίβουν τα χέρια τους η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, και όχι μόνο, όταν στρέφει την οργή ενάντια σε ανθρώπους που βρίσκονται λίγο πολύ στην ίδια κοινωνική και οικονομική κατάσταση με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τρίβουν τα χέρια τους οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όταν διώχνουν τις ευθύνες από πάνω τους για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Εξυπηρετεί πολύ το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για την κρίση και το τσάκισμα των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, να υποδείξει ότι είναι άλλες οι αιτίες και οι υπεύθυνοι για τα δεινά του κόσμου.

Εκτός από τα αστικά μέσα ενημέρωσης, που βοηθούν το σύστημα να διώξει τις ευθύνες από πάνω του , χρήσιμοι είναι και οι λεγόμενοι εθνικιστές που καταπίνουν τις καταστροφικές συνέπειες από την πολιτική που ευνοεί την πλουτοκρατία.

Πειράζει λέει «η παρουσία προσφύγων και μεταναστών, θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στις πόλεις».

«Θέλουμε την Ελλάδα μας ελληνική και ορθόδοξη» (sic) λένε και καταναλώνουν αμάσητη τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, της πολιτιστικής ταυτότητας του λαού μας με την Αμερικανοποίηση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής στη χώρα μας.

Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στις ξένες ταινίες που παίζονται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο αλλά και τα τραγούδια και τη μουσική που ακούγεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς .

Αν ήθελαν την Ελλάδα «ελληνική» δεν θα κατάπιναν την παρουσία επτά ( 7) Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας και την παραμονή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κουβέντα δεν λένε γι αυτά .

Μην περιμένετε να στραφουν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το νομοθετικό πλαίσιο που την διέπει , (τη συνθήκη του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σένγκεν) που ευθύνεται για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής λόγω των πολέμων που ξεκινούν και της οικονομικής εκμετάλλευσης των φτωχών χωρών.

Εμφανίζονται και ως προστάτες της ορθόδοξης πίστης . Όμως τι σχέση μπορεί να έχει η ορθοδοξία τους με την παρακάτω ρήση του Χριστού;

«Επείνασα γαρ και ουκ εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και ουκ εποτίσατέ με, ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με».

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: «ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»
(ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ)

Αλήθεια ποιος εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία στην Κατερίνη;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στα τέλη του μήνα θα κάνουν ασκήσεις στο Λιτόχωρο οι διεθνείς τρομοκράτες και επεμβασίες .

Θα κάνουν ασκήσεις στο Λιτόχωρο αυτοί που ξεκινούν πόλεμους για τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και στην προσφυγιά, δηλαδή οι ΗΠΑ.

Γιατί αυτοι είναι η αιτία του προσφυγικού προβλήματος.
Λοιπόν, είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να δείξουν τον αληθινό τους πατριωτισμό.
Θα τολμήσουν να πουν έστω και μία κουβέντα; Ή θα αναλωθούν πάλι σε κραυγές ενάντια σε ανήμπορους ανθρώπους και ύμνους στο δικτάτορα Μεταξά;

ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ (Παράρτημα Κατερίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: