20 Νοεμβρίου 2019

Ψευταράκος μέρος β', γ',δ' και πάμε πάλι από την αρχή!


Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 


Ημερήσιο μάτι και πάλι μαζί σας, γιατί τελικά μια φορά δεν φτάνει.
Είπα να δώσω τα highlihts της συνεδρίασης και να ασχοληθώ με τον ψευταράκο και πάλι.


Ψευταράκος μέρος β’
Μεγάλο ενδιαφέρον τελικά απέκτησε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης καθώς  ο ψευταράκος επανήλθε και επιχείρησε να μετατρέψει όχι απλά το άσπρο σε μαύρο αλλά τη νύχτα και μέρα.
Ακούστηκαν πολλά φαιδρά. Ότι ο δήμος Κατερίνης δεν έχει δάνεια. Και όχι μόνο δεν έχει (πολλά) αλλά κι αυτά που έχει είναι με μηδενικό επιτόκιο 0,5%   
Αμ δε!

Η ετήσια επιβάρυνση του Δήμου Κατερίνης με επιτόκια στο 6%   ανέρχεται στο ποσό των 344.000 ευρώ περίπου και ετησίως καταβάλλει 1,6 εκ. ευρώ σε τοκοχρεωλυτικές δόσεις.

Ψευταράκος μέρος γ’
Αμφισβητήθηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών και μάλιστα ειπώθηκε πως 150 δήμοι είναι υπό την επίβλεψη του Παρατηρητηρίου ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι μόλις 11

Και το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος.

Ψευτεράκος μέρος δ’
Είπε την αγαπημένη μας φράση «Λεφτά υπάρχουν». Και είναι της τάξεως των 10 εκ. ευρώ περίπου σε τράπεζες. Μόνο που ξέχασε να πει πως τα χρήματα είναι δεσμευμένα για ειδικούς σκοπούς και όχι για να πληρώσουμε χρέη και οφειλές μας, προμηθευτές και υποχρεώσεις.

Και τέλος στα highlights να σημειωθεί πως είναι όλοι πολύ χαρούμενοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον βουλευτή τους που αμφισβητεί τα όργανα ελέγχου δημόσια και ζητήθηκαν ήδη τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου με τις επίμαχες αναφορές.

Θα περάσουμε καλά και φέτος.

Υ.Γ. Μην ψάχνετε το "ψευταράκος μέρος α' ".  Είναι ο σωτήρας των τευτλοπαραγωγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια: