17 Νοεμβρίου 2019

Ενταση στα Εξάρχεια - Κλεφτοπόλεμος μπαχαλάκηδων με τα ΜΑΤ

Μικροεπεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε "κόκκινο" συναγερμό μετά την μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.       (21:43)
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε 16 συλλήψεις ατόμων από τα Εξάρχεια, ωστόσο το κλίμα, τουλάχιστον για την ώρα, φαίνεται σχετικά πιο ήρεμο από προηγούμενες χρονιές.

Αμέσως μετά την πορεία αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πάνε στα Εξάρχεια και περίπου 200 παράταχθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις, έριξαν ένα καπνογόνο και κατόπιν αποχώρησαν.

Η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται πάντως υπό αυστηρό και στενό αστυνομικό κλοιό, γεγονός που περιορίζει κατά πολύ το ενδεχόμενο να προκληθούν γενικευμένα επεισόδια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο περιστατικό, άγνωστοι έριξαν βεγγαλικά με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το σημείο όπου βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους κουκουλοφόρους, και στη συνέχεια ηρέμησε η κατάσταση.

Οι επιχειρήσεις στις ταράτσες  

Οι πολίτες έδωσαν μαζικό παρών στην πορεία για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, με την ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 20.000 συμμετέχοντες. Η πορεία ολοκληρώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία είχαν τεθεί από νωρίς σε εφαρμογή, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί κάθε απόπειρα να αμαυρωθεί η ιστορική επέτειος.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στα Εξάρχεια με την ΕΛΑΣ να προχωρά στη σύλληψη επτά ατόμων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3 . Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας της πολυκατοικίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότωφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια έγινε και για άτομα που βρίσκονται σε ταράτσα πολυκατοικίας στον οδό Στουρνάρη 4. Έγιναν 2 προσαγωγές από την πολυκατοικία οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής αν και τί έχει βρεθεί στην πολυκατοικία στον οδό Στουρνάρη 4.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια υπήρξαν νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη καθώς ομάδα κουκουλοφόρων προχώρησε σε ρίψη μολότοφ στην οδό Αρριανού, πίσω από τη Ροτόντα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εστίες φωτιάς
Η ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορειών για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη.
Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους.

Επεισόδια στην Πάτρα

Eν τω μεταξύ, σε ρίψη μολότοφ προχώρησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιούσαν μέλη συσπειρώσεων, εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και συσπειρώσεις στην Πάτρα, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας στο ύψος της Κορίνθου με την Ερμού. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrastimes.gr, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στο ύψος της Κορίνθου με την Αράτου

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων ενώ ομάδα κουκουλοφόρων έχει απωθηθεί από τα ΜΑΤ προς την πλατεία πυροσβεστείου όπου συνεχίζουν τη ρίψη μολότοφ και πετρών.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: