26 Νοεμβρίου 2019

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Επισκοπείο Κατερίνης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το βράδυ της Κυριακή 24 Νοεμβρίου, μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του φυσικού κέδρου που βρίσκεται στην αυλή του Μητροπολιτικού Μεγάρου σε μια λιτή τελετή και σύντομη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν  παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων και στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την εκδήλωση άνοιξε η Εκκλησιαστική Πολυφωνική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.
Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους παρά την καταρρακτώδη βροχή. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλά αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: