26 Νοεμβρίου 2019

ΕΔΕ για γυναίκα που υπέστη αλλεργικό σοκ στη μαιευτική του νοσοκομείου Κατερίνης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για το περιστατικό της γυναίκας η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου», Θεσσαλονίκης, έπειτα από αλλεργικό σοκ που παρουσίασε στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης.
Το συμβάν συγκλονίζει την Πιερία, με την 29χρονη λεχώνα να έχει υπέστη ανακοπή καρδιάς ύστερα από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική, μετά τον τοκετό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένειά της, η οποία αναφέρει ότι στον φάκελό της υπήρχε ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έδωσε εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν. Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό στον διευθυντή χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νεογνό παραμένει στο νοσοκομείο Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του. Η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο της πόλης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου, τόνισε: «Η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση». Το πρωί της Δευτέρας (25/11) πέρασε και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί αν έχει υποχωρήσει το οίδημα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: