16 Δεκεμβρίου 2019

Bόμβα εξουδετέρωθηκε στο ΑΤ Ζωγράφου

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές η βόμβα που βρέθηκε μέσα σε σακίδιο κρεμασμένο στα κάγκελα της μάντρας που χωρίζει το ΑΤ Ζωγράφου με την Πανεπιστημιούπολη.

Τον εκρηκτικό μηχανισμό που περιελάμβανε σωλήνα, ένα μεγάλο δοχείο με καρφιά, ένα μεγάλο ρολόι, μπαταρία και καλωδιώσεις συνδεσμολογίας αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης.

Δείτε την εικόνα με τον εκρηκτικό μηχανισμό:


Στη συνέχεια ο αξιωματικός ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη βόμβα δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ενώ ιδιαίτερη άίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στον εκρηκτικό μηχανισμό εντοπίστηκε ένα δοχείο με καρφιά.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για μια κίνηση με σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς η επίθεση θα γινόταν σε αστυνομικό τμήμα δίπλα σε πανεπιστήμιο, μετά από την ένταση που έχει προηγηθεί από τις εκκενώσεις των καταλήψεων, την επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και τις κινητοποιήσεις για το άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: