18 Δεκεμβρίου 2019

Μιχάλης Γεωργιάδης: Επείγουσα ανάγκη κυκλοφοριακών μέτρων στον Παράδεισο

Μετά από συνομιλία μου με συνδημότες της περιοχής ΄΄ Παράδεισος΄΄ του Δήμου Κατερίνης επισκέφτηκα την περιοχή και επιβεβαίωσα τα λεγόμενά τους σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αυξημένης εδώ και δύο χρόνια κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 
Με την καταστροφή ενός τμήματος του παράλληλου δρόμου προς τον ποταμό Πέλεκα (Λεύκο), η κυκλοφορία τόσο των επιβατηγών όσο και των φορτηγών αυτοκινήτων στους δρόμους του ΄΄ Παράδεισου΄΄ έχει αυξηθεί σημαντικά. Όπως όλοι ξέρουμε η περιοχή δεν έχει τις υποδομές για να υποδεχθεί ένα τέτοιο κυκλοφοριακό φορτίο. Έτσι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με  κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, και ειδικότερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν στη γειτονιά.
Δρόμοι όπως οι οδοί Μακεδονομάχων, Ηλιουπόλεως και Σουρή χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς ως εναλλακτικές επιλογές κίνησης και τα προβλήματα διαρκώς αυξάνονται, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.
Οι λύσεις που προτείνουμε
Έχοντας συνομιλήσει με ειδικούς του χώρου, καταθέτουμε σήμερα και τις προτάσεις μας για την επίλυση του προβλήματος αυτού, πριν ζήσουμε κάποιο ατύχημα :
- Τοποθέτηση «ανακλαστήρων οδοστρώματος» («μάτια γάτας») σε δρόμους που έχουν αυξημένη κίνηση. Έτσι ναι μεν θα συνεχίσουν να κινούνται σε αυτούς τα οχήματα όμως θα έχουν μειωμένη ταχύτητα, προστατεύοντας τους περαστικούς και ειδικά τα παιδιά
- Εκτροπή των μεγάλων οχημάτων με σήματα κυκλοφορίας προς τον νέο περιφερειακό δρόμο της πόλης που έχει δοθεί σε κυκλοφορία.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορούμε να προτείνουμε για την επίλυση του προβλήματος εφόσον υπάρξει το σχετικό ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή.
Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό με προτάσεις και διάλογο.
Μιχάλης Γεωργιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: