20 Δεκεμβρίου 2019

Ηχητικό ντοκουμέντο από το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών

Ηχητικό ντοκουμέντο από το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών, που συνέλαβαν τον ίδιο και τους δυο γιους του, στην ταράτσα του σπιτιού τους, που βρίσκεται δίπλα στηνκατάληψη της Ματρόζου, μετέδωσε το OPEN.

Απευθυνόμενος στους πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που τον έχουν περικυκλώσει και του έχουν περάσει χειροπέδες, ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να λέει: “Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”.

Ο ίδιος αναφέρει πως έχει δεχτεί χτύπημα από τους αστυνομικούς, ενώ κατά την αστυνομική έφοδο ακούγεται η σύζυγός του να φωνάζει: “Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!”.

Τα λόγια του σκηνοθέτη καταγράφονται από τους γείτονες, όλη την ώρα που ο ίδιος και οι γιοι του παραμένουν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους. “Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω”, ακούγεται να λέει στη συνέχεια.

Όλη αυτή την ώρα δεν παίρνει απάντηση από τους αστυνομικούς. “Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να...”, λέει στη συνέχεια και τα λόγια του διακόπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: