24 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



Εξαιρετικά καλές οι προσπάθειες τα νέας Δημοτικής Αρχής και των πολιτιστικών συλλόγων να δώσουν χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας που μας περιβάλλει εδώ και χρόνια, από τη μέρα που η κρίση χτύπησε τον τόπο μας.
**
Σοκαρισμένοι ακόμα οι Έλληνες, στα δόγκανα τραπεζών, χρεών, ανέχειας, ανεργίας, παίρνουν μια προσωρινή ανάσα, γιορτινή, προγραμματίζοντας και με την αρχή του νέου χρόνου για μια επανεκκίνηση της προσωπικής τους ζωής.
**
Άλλος ένας σχεδιασμός επί χάρτου αφού τόσες και τόσες ελπίδες και σχεδιασμοί έπεσαν στο κενό αφού οι πολιτικές ηγεσίες, εγκλωβισμένες δεν μπόρεσαν να κόψουν το δεσμό της εξάρτησης από τα διεθνή κέντρα εξουσίας.
**
Ζήσαμε στιγμές κωμικοτραγικές. Μας μίλησαν για εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, για επανίδρυση του κράτους, για επανεκκίνηση, για αριστεία και όλα έπεσαν στο κενό.
**
Η καθημερινότητά μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, πιο αβέβαιη. Δεν σκιάζεται τώρα πλέον μόνο με τα οικονομικά προβλήματα αλλά απειλείται και από εξωγενείς παράγοντες.
**
Η ένταση στη Μεσόγειο είναι μια απειλή, η συσσώρευση λαθρομεταναστών μια ωρολογιακή βόμβα που προφανώς αναμένει το κατάλληλο timing για να εκραγεί.
**
Η κυβέρνηση δείχνει την πυγμή της στον αντικαπνιστικό, στα μηχανάκια και τα Εξάρχεια, κωφεύει στις φωνές ανησυχίας των πολιτών για τα σπουδαία και μεγάλα που απειλούν την ίδια μας την εθνική υπόσταση.
**
Το ίδιο ρεφρέν χρόνια τώρα. Ενώ οι Τούρκοι «ξεσκίζουν» το Αιγαίο και χιλιάδες απρόσκλητοι εισβάλλουν στη χώρα, εμείς έχουμε άλλο νταλγκά, τον πόλεμο της γαλοπούλας, τους ελέγχους στην αγορά, το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
**
Κάτι είναι κι αυτό. Ας ξεχαστούμε προσωρινά και ραντεβού τα Φώτα ελπίζοντας ο καλός τους Θεός της Ελλάδας να τους φωτίσει.
**
Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: