13 Δεκεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.


Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που τοποθετούν τις πινακίδες αλλά κυρίως οι αρμόδιοι που δίνουν οδηγίες για την τοποθέτησή τους, ας μας απαντήσουν παρακαλώ, εάν και όταν βρεθούν στο σημείο του δρόμου που απεικονίζεται στη φωτογραφία, ποια πορεία θα ακολουθήσουν για Αθήνα ώστε να μην βρεθούν σε απαγόρευση πορείας;
Ας αναλογιστούν ιδιαίτερα την περίπτωση του οδηγού που χειρίζεται ένα φορτηγό μεγάλου μήκους ο οποίος γνωρίζει άραγε, ότι σε ευθεία πορεία μετά από τριακόσια μέτρα απαγορεύεται η πορεία του; Οι ανευθυνοϋπέυθυνοι το έλαβαν υπόψη τους; Άλλη εγκληματική σήμανση στο σημείο εκείνο που αναφέρθηκα στο παρελθόν, αλλά στου κωφού την πόρτα...!

Μπορούν να φαντασθούν οι οδηγοί όταν αντικρίσουν τέτοια κατάσταση σε περιοχές που θα βρεθούν πρώτη φορά, ποια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσουν για να μη ταλαιπωρηθούν; Τις πινακίδες, μόνιμες ή προσωρινές, δεν τις συμβουλεύονται μόνο οι τοπικοί οδηγοί που γνωρίζουν το τοπικό οδικό δίκτυο, αλλά και άλλοι διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι θα δυσκολευτούν περισσότερο όταν για πρώτη φορά θα βρεθούν μπροστά σε τέτοιες πινακίδες-διλήμματα.

Είναι η πολλοστή φορά που αναφέρομαι σε λάθη σήμανσης για την πληροφόρηση κυρίως.

Υπάρχει ένα πολιτισμένο και παγκοσμίως γνωστό γράμμα με το σχήμα ''Χ'' που τοποθετείται στις πινακίδες και δηλώνει πως ότι υπάρχει κάτω από το ''Χ'' δεν είναι σε ισχύ.

Ή αλλιώς, όπως το συνηθίζουμε στον τόπο μας, υπάρχει και η χρήση πλαστικής σακούλας, που ωστόσο από τα καιρικά φαινόμενα κάποια στιγμή θα ξεσκεπαστούν οι πινακίδες και το Μαντείο των Δελφών θα δώσει την λύση!

Π.Γ. 
ΤΟ ΔΕΥΤΈΡΟ ΤΡΑΓΙΚΟ

Έκλεισαν την είσοδο από Λιτόχωρο προς Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου για λόγους συντήρησης. Πολύ καλά μέχρι εδώ. Το πρώτο κείμενο γράφτηκε για κάποιες μέρες πριν την 12/12/2019 που έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο.

Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι δεν έχουν καν τη στοιχειώδη γνώση να αλλάξουν και τις προτεραιότητες ώστε να μη ακινητοποιούνται τα οχήματα που κάνουν έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο στις διασταυρώσεις που ακολουθούν, όταν η αναλογία της συχνότητας διέλευσης των οχημάτων είναι περίπου πάνω από πενήντα του αυτοκινητοδρόμου προς ένα από Λιτόχωρο. Τις νυχτερινές ώρες η αναλογία θα αυξάνεται τριακόσια προς ένα.

Τι στοιχίζει περισσότερο: η ακινητοποίηση των οχημάτων του αυτοκινητοδρόμου, με τις γνωστές συνέπειες στο καύσιμο και στο περιβάλλον ή η προσωρινή αλλαγή πληροφόρησης και των προτεραιοτήτων; Στην πρώτη περίπτωση επιβαρύνονται βέβαια οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και το περιβάλλον, ενώ στη δεύτερη ο πάροχος του αυτοκινητοδρόμου που εισπράττει τα διόδια χωρίς να αφαιρεθεί βέβαια το ανάλογο της μη χρήσης του αυτοκινητοδρόμου.

Ευχόμαστε βέβαια να μη συμβεί κάποιο ατύχημα, που την ευθύνη θα την έχει πάλι ο οδηγός που έρχεται από μακρινό ταξίδι με τις γνωστές ταχύτητες και που καλείται να ακινητοποιήσει το δεκαοχτάμετρο φορτηγό του για να περάσει ένα όχημα από Λιτόχωρο κάθε πέντε λεπτά της ώρας.

Αυτά τα λίγα και προς όλους εκείνους που εντέλλονται για την οδική ασφάλεια και το περιβάλλον.

Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: