20 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Νέων στο Πόλο

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων ανδρών επικράτησε 6-4 επί της Σερβίας και για δεύτερη διαδοχική φορά στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Πριν από δύο χρόνια η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βελιγράδι. Τώρα το έκανε ξανά στο Κουβέιτ παίζοντας κόντρα στην Σερβία. Ο Τεό Λοράντος και τα παιδιά του επικράτησαν των Σέρβων με 6-4 και υπερασπίστηκαν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον τελικό με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να δούμε το πρώτο γκολ χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά με τον Γκιουβέτση να ανοίγει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια ο Αλαφραγκής με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Η άμυνα της Εθνικής ήταν εξαιρετική, τα περισσότερα σουτ των Σέρβων κατέληγαν στα ελληνικά μπλοκ και ο Αλαφραγκής από κοντά έκανε το 3-0 με 2.30 να απομένουν για το τέλος. Για να σκοράρουν οι Σέρβοι στο ματς χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά με τον Ράντοβιτς να βρίσκει τον δρόμο στα δίχτυα στον παραπάνω.

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τον Μητράκη και τον Μίσοβιτς να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο Τσβέτκοβιτς με την έναρξη του οκταλέπτου μείωσε στο γκολ, όμως με τέρματα των Γκιουβέτση και Νικολαΐδη η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-2. Οι Σέρβοι με δύο τέρματα από τους Στανόγεβιτς και Μπράνκοβιτς μείωσαν στο γκολ, αλλά η τελευταία λέξη ήταν και πάλι ελληνική.

Ο Κάκαρης με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 6-4 αφού στα 2.14 που απέμειναν οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα. Έτσι, η Εθνική ομάδα για δεύτερη διαδοχική φορά στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τα οκτάλεπτα:
0-2, 1-1, 0-0, 3-3

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: