4 Δεκεμβρίου 2019

Φασιστικός τουρισμός στην Κατερίνη

Σαββίδης Παναγιώτης
Τραγελαφικές στιγμές έντονης γραφικότητας και πατριδοκαπηλίας έζησε η πόλη της Κατερίνης με τους μεταφερόμενους φασίστες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τις παραεκκλησιαστικές  ομάδες που βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι  στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης.

Η πολυδιαφημιζόμενη  συγκέντρωση της «πατριωτικής» νεολαίας Κατερίνης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με την συμβολή στην προπαγάνδα  της να έχουν συγκεκριμένα  blog του νομού μας όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» και η «ΠΙΕΡΙΚΗ» αποδείχτηκε σύναξη εκατοντάδων ανθρώπων που ήρθαν από διάφορα μέρη.
Σε αυτή πρωταγωνίστησαν πρώην μέλη και στελέχη της «Χρυσής αυγής» που δρούνε συγκαλυμμένα μέσα από ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται πατριωτικές για να προωθήσουν και να προβάλλουν τις ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές τους θέσεις. 
Από τις περιφερόμενες φασιστικές ομάδες παρουσία είχε ο «Ιερός Λόχος» γνωστή ακροδεξιά ομάδα από την Θεσσαλονίκη που έχει διασυνδέσεις με την «χρυσή αυγή» και έχει για σύμβολο τον κέλτικο σταυρό σύμβολο πολλών φασιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο.
Το φασιστικό πάζλ συμπληρώθηκε από πατριδοκάπηλες οργανώσεις και παρεκκλησιαστικές ομάδες που ήρθαν από Σέρρες, Δράμα, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, κ.α. σε μια συγκέντρωση που περίσσεψε το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία από τους εκατοντάδες αυτούς περιφερόμενους  φασίστες.
Θα προσπεράσουμε τους βανδαλισμούς που έγιναν στον χώρο του δημαρχείου εξάλλου εκεί πήγαν να «διδάξουν» «πολιτισμό» κόντρα στους «απολίτιστους» αλλόθρησκους και ξένους.
 Όλοι αυτοί  αξιοποιούν τα υπαρκτά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επαίσχυντη απόφαση της Ε.Ε. με την συμφωνία της Ελλάδας και της  Τουρκίας που εγκλώβισε στην χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες για να προβάλλουν τα ρατσιστικά τους λογύδρια.
Λογύδρια αποπροσανατολισμού, λαϊκής παραπλάνησης και εξωραϊσμού του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστών.
Με όρους συνομοσιολογίας και ψεύτικων σεναρίων προβάλλουν έναν μεταμφιεζόμενο πατριωτισμό που κρύβει το βάρβαρο εθνικιστικό  τους πρόσωπο, τις φασιστικές και ρατσιστικές τους θέσεις.  
Ο συγκαλυμμένος πατριωτισμός τους είναι χρήσιμος για το σύστημα αφού αθωώνουν  τις φιλοιμπεριαλιστικές – φιλομονοπωλιακές πολιτικές, τις πολιτικές που μεγαλώνουν την λαϊκή φτώχεια, που οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, που δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας  για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Οι πολιτικές αυτές που εκπορεύονται από τα αστικά κόμματα της καπιταλιστικής διαχείρισης πάνε μαζί με την ιδεολογική χειραγώγηση του συστήματος που στις σημερινές συνθήκες θέλει να «εκπαιδεύσει» τον λαό  να ζει με λιγότερα, να μην απαιτεί, να μην αγωνίζεται και ότι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη και κάθε καπιταλιστή είναι πάνω από όλα.
 Αυτή την στρατηγική όχι μόνο δεν την αμφισβητούν οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι φασίστες αλλά την διαφυλάσσουν, την προασπίζονται σαν κόρη οφθαλμού με τον ωμό και απροκάλυπτο αντικομουνισμό τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση ορθώνουν τον ρατσιστικό – ξενοφοβικό  τους λόγο όπως είδαμε και στην φασιστοσύναξη στην πόλη μας.
Στόχος τους  να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν  τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών και να ρίξουν στάχτη στις πολιτικές διαχείρισης του ζητήματος από την σκοπιά της Ε.Ε. και των αντιδραστικών επιλογών της με την συμβολή  της Ελλάδας και της Τουρκίας για λογαριασμό των αστικών τους τάξεων.
Μετατρέπουν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για όλα τα δεινά που περνάει ο λαός μας και τους χρεώνουν ότι είναι μέρος ενός σχεδίου που στόχο έχει να εποικίσουν την Ελλάδα για  να αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμα της.
Σε αυτή την κατεύθυνση τα fake news, οι ψεύτικες ειδήσεις έχουν πάρει φωτιά με την συμβολή πολλών blog και φασιστοσάιτ σε όλη την επικράτεια που παραπληροφορούν και ψευδολογούν εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών.
Ο λαός να μην γίνει το αγκωνάρι ενός ανέξοδου εθνικισμού που λυσσομανά στον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας, τον φτωχό, τον αδύναμο, τον κατατρεγμένο πρόσφυγα και μετανάστη.
Οι φασιστικές αυτές λογικές δεν έχουν σχέση με τον πατριωτισμό.
 Πατριωτισμός δεν σημαίνει μισώ όλους τους άλλους θεωρώντας εμένα ανώτερο και βάζω τοίχος στην συνύπαρξη μου με τους άλλους λαούς ζώντας χωρίς αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη.
Αυτός ο στρεβλός  πατριωτισμός που είναι εθνικισμός  διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές, να συντηρούν τεχνητές εντάσεις και μέσα από το «διαιρεί και βασίλευε» να μοιράζουν τις αγορές, πλουτοπαραγωγικές πηγές, να τις αναδιανέμουν με βάση τα οικονομικά τους συμφέροντα στον εκάστοτε διαμορφωμένο συσχετισμό δύναμης των ιμπεριαλιστών.
Ο Εθνικισμός  αλληλοτροφοδοτείται  μέσα από διάφορος συστημικούς μηχανισμούς σε κάθε λαό και είναι παγίδα.
  Είναι το άλλοθι των ιμπεριαλιστών που έχουν ανταγωνιστική σχέση  μεταξύ τους, για οικονομική και πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων και των καπιταλιστών των χωρών  που εκπροσωπούν,  για να επεμβαίνουν, να αιματοκυλούν λαούς, να κάνουν πολέμους.
 Σε αυτή την κατεύθυνση ισοπεδώνουν  την Συρία όπως έκαναν πριν με το Ιράκ, το Αφγανιστάν, με  τις χώρες της Βόρειας Αφρικής με την λεγόμενη  «Αραβική Άνοιξη» που σήμερα κατά κόρον λαοί από αυτές τις χώρες  φεύγουν είτε από την ανυπόφορη φτώχεια και δυστυχία είτε από τους συνεχιζόμενους πολέμους και βομβαρδισμούς.
 Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Αυτό είναι το σύνθημα που ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα και αναδεικνύει το ταξικό και διεθνιστικό περιεχόμενο του πατριωτισμού κόντρα στον «ευρωσκεπτικισμό», τον  φασισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Τουναντίον ο εχθρός είναι κοινός για όλους τους λαούς. Είναι οι δυνάμεις της εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης, είναι οι ιμπεριαλιστές.
 Σε αυτούς να αντισταθούμε.
 Η πάλη αυτή είναι κοινή και η συμμαχία κάθε λαού ενάντια στα μονοπώλια και τους καπιταλιστές μπορεί να νικήσει και να ανοίξει τον δρόμο της κοινωνικής ευημερίας, της προκοπής και της πραγματικής προόδου χωρίς πολέμους και μίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: