28 Δεκεμβρίου 2019

Τα δύο συγκλονιστικά μηνύματα του Θάνου Μικρούτσικου μέσα από το νοσοκομείο


Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος, ένας εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.
Ο Θάνος Μικρούτσικος πάλευε με τον καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan, εκεί όπου τον στήριζε πάντα η οικογένειά του.

Οι αναρτήσεις του μέσα από το νοσοκομείο:

Μάλιστα ο ίδιος, στις 21 Δεκεμβρίου έκανε μια σημαντική και συγκινητική έκκληση εν όψει των γιορτών, μέσα από το νοσοκομείο.

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες» είχε γράψει στα social media, η πρόκειται μάλιστα για την τελευταία του ανάρτηση.Εκτός αυτού, ο Θάνος Μικρούτσικος είχε προχωρήσει και σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση μέσα από το νοσοκομείο.

Από την πρώτη στιγμή που ο σπουδαίος μας μουσικοσυνθέτης είχε αποκαλύψει άλλωστε το πρόβλημα της υγείας του και ποτέ δεν σταμάτησε να παραδίδει μαθήματα θάρρους με τη στάση και τις δηλώσεις του τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή.

Αυτό ακριβώς έπραξε και το απόγευμα της Κυριακής, 8 Δεκεμβρίου, όπου τότε ενημέρωνε τους θαυμαστές και φίλους για την κατάσταση της υγείας του μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Το συγκλονιστικό μήνυμά του


«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».

Η ανάρτηση του δημιουργού έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια, μεταξύ αυτών και αρκετών ερμηνευτών όπως η απάντηση της Τάνιας Τσανακλίδου η οποία αναφέρει «Σ´αγαπω και σε τιμώ.Και πιο πολύ σε θαυμάζω»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: