13 Δεκεμβρίου 2019

Πρώτη παρουσίαση του νέου πονήματος του Γ. Ράπτη "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (για μικρούς & μεγάλους)"


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11/12/2019 η πρώτη δημόσια παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπολίτη μας φιλολόγου, συγγραφέα, ιστορικού κ. Γεωργίου Ράπτη στην ΕΚΑΒΗ (επάνω αίθουσα) με τη στήριξη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης.

Παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια ερμήνευσε η χορωδία και οι μουσικοί του Συλλόγου
Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με χοράρχη τον κ Καραμούζα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας κ. Άγγελος Αγγελίδης.


Την εκδήλωση παρουσίασε η γ. γραμματέας της Ένωσης κ Ευγενία Κορτσάρη, και μίλησε για το βιογραφικό του συγγραφέα καθώς και για το βιβλίο.

Ο καθηγητής γερμανικής φιλολογίας κ Γεώργιος Βατουσιάδης ερμήνευσε σύνθεσή του με την κιθάρα, για την Κατερίνη και συνεπήρε το ακροατήριο.


Στη συνέχεια στο πάνελ ανέβηκαν ο κ Ράπτης, ο δημοσιογράφος κ Φαίδων Γιαγκιόζης και ο δ/ντής του 5ου Λυκείου Κατερίνης φιλόλογος δρ Παναγιώτης Αλεκάκης που αναφέρθηκαν στις έρευνες του συγγραφέα και στο συγγραφικό του έργο ευρύτερα.

Ο δρ Αθανάσιος Μπίντας πήρε το λόγο όταν έγινε αναφορά στην πρόσφατη ανακοίνωσή του για τον τάφο της Ολυμπιάδας στον Κορινό.

Το λόγο επίσης πήραν ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ Δημηνάς, ο θεολόγος κ Καβουνίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης και ιατρός κ Μενέλαος Τερζόπουλος, καθώς και ο κ Γκρέμος (από το Λίκνο των Μουσών)

                             

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και φίλοι.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση ενώ παράλληλα λειτουργούσε έκθεση με τα βιβλία του συγγραφέα που διετίθεντο με μεγάλη έκπτωση, για τον ιερό σκοπό της ανέγερσης μνημείου για τους 25.000 νεκρούς της Μάχης της Πύδνας.



Ευγενία Κορτσάρη
Για την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας
Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι της Γιώτας Τσερτεκίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: