22 Δεκεμβρίου 2019

Γωνιές των Χριστουγέννων: Κάθε μέρα είναι γιορτή!


Μουσικά προγράμματα, παιδικές παραστάσεις, κάλαντα, παιχνίδια και πολλά ακόμη happenings, που μεταφέρουν το γιορτινό κλίμα σε μικρούς και μεγάλους παρακολούθησαν από νωρίς χθες το πρωί έως αργά το βράδυ, πλήθος κατοίκων και επισκεπτών στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» του Δήμου Κατερίνης.

Αφετηρία των εκδηλώσεων τα όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια: «Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο» της Αναστασίας Πέλλα, που ενθουσίασε τα παιδιά  που βρέθηκαν στη Γωνιά των παραμυθιών, στην Πλατεία Δημαρχείου. Αμέσως μετά ακολούθησε η αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρούτζ, ενώ η συγκεκριμένη ενότητα ολοκληρώθηκε με «Τα τεμπέλικα Χριστούγεννα του Αη Βασίλη» της Δομινίκης Καράτζιου.



ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Το χριστουγεννιάτικο κλίμα μεταφέρθηκε το μεσημέρι στη Γωνιά των ευχών στην Πλατεία Μακεδονίας, όπου χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων της πόλης ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Γυναικεία Χορωδία ενορίας Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής, η Γυναικεία Χορωδία ενορίας Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος Κατερίνης Παιδεία Παράδοσης, ο Πολιτιστικός σύλλογος Κουμπαγιωτών Κορινού «Ο Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και η Θρακική Εστία Κατερίνης.


ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ του HAPPY FIT
Τις άγιες τούτες μέρες, στο σχολείο του ουρανού επικρατεί αναστάτωση. Μικρά και μεγάλα αγγελάκια που περιμένουν πως και πως αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων για να συναντήσουν και πάλι τους ανθρώπους και να χορέψουν μαζί τους. Αυτά τα αγγελάκια υποδέχτηκαν τον κόσμο της Κατερίνης και της Πιερίας στις 17:00 το απόγευμα στη Γωνιά των ευχών στην Πλατεία Μακεδονίας και στη Γωνιά των ευχών. Ήταν τα παιδιά από το Happy Fit!! Υπεύθυνη της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η Αναστασία Χρυσάφη, ενώ τις χορογραφίες επιμελήθηκαν η Μαρία Πιατίδου και η Ελένη Ντούρου, αντίστοιχα.


Νότες και μελωδίες


Αμέσως μετά, στο φωτεινό σκηνικό της Γωνιάς των παραμυθιών στην Πλατεία Δημαρχείου τη σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πήραν δυο νέα παιδιά, η Σοφία Ευθυμιάδου και ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης. Δυο νέοι τραγουδιστές πολλά υποσχόμενοι που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολούθησε.


Παράλληλα, η γωνιά των Ευχών πλημμύρισε με νότες και μελωδίες από την χορωδία της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, ενώ  στην συνέχεια κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά κάλαντα Δωδεκαημέρου από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών νομού Πιερίας «Όσιος Διονύσιος Εν Ολύμπω» με την φιλική συμμετοχή των «Μελωδών της Παράδοσης».
ΦΩΤΑΓΩΓΙΑ/PHOTAGOGIA
Το μαραθώνιο χθεσινό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης συνεχίστηκε με την «Φωταγωγία» στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Μια πρωτόγνωρη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία βγαλμένη από την ψηφιακή εποχή, ένα μοναδικό διαδραστικό παιχνίδι με το φως, το χώρο και το χρόνο.


GRECO & MAY DAY
DE NUEVO
Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με δυο εξαιρετικές συναυλίες. Στη γωνιά των παραμυθιών, ο 17χρονος GRECO έδωσε χθες την πρώτη του συναυλία, ξεδιπλώνοντας το μουσικό του πολύπλευρο ταλέντο και με το μοναδικό του στυλ ξεσήκωσε το κοινό που τον παρακολούθησε.  Μαζί του και οι MAY DAY. Ταυτόχρονα στην πλατεία Μακεδονίας και στη Γωνιά των Ευχών, Ελληνική και Έντεχνη Ροκ Μουσική από το συγκρότημα De Nuevo με τους Γιώργο Συρανίδη, Δημήτρη Πίτλιακα, Ρομπέρτο Εσκομπάρ, Δημήτρη Αμανατίδη και Θάνο Κωστόπουλο ξεσήκωσε το κοινό.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
11:00 -13:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια
Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης


12:30 – 13:30 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Ανάγνωση παραμυθιού “Ο παπουτσής και τα ξωτικά” των αδελφών Grimm. Πιπερίδου Έλενα


12:00 – 15:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Μακεδονίτικο γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα από την Καστοριά
Χαλκινομάνια (Aριάδνη Kοπιδάκη – Φωνή, Πασχάλης Kαρβουνάρης -Tρομπέτα, Γιάννης Tζιώρος -Tρομπέτα, Παντελής Δάρβαρης -Kλαρίνο, Δημήτρης Tαμίλιας – Nτραμς, Παντελής Πουρσανίδης – Πλήκτρα)
Χορεύουν: Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, Παιδεία Παράδοσης, Νοσταλγοί της Παράδοσης, Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών


18:00 – 22:00 – Φωταγωγία
Διαδραστικά Χριστούγεννα, 4ο Δημοτικό Σχολείο


18:30 – Συνεδριακό κέντρο Εκάβη
Έρχονται Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικη θεατρική-μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή 20 ηθοποιών, 40 Χορωδών, 60 Χορευτών και Χορευτριών, των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της ΣΕΔΑΠ Κατερίνης. Είσοδος Ελεύθερη.


20:00 -22:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Piano & Voices by Reinas
Τραγούδια από το ΄30 στο σήμερα.
Αναστασία Ουζουνίδου τραγούδι
Μαρία Τσομπανοπούλου τραγούδι
Τσιότσιου Δέσποινα πιάνο & καλλιτεχνική επιμέλεια.


20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Πολυτονική Ορχήστρα
Μουσικές και τραγούδια ξένου ρεπερτορίου και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες (Pop, Rock, Latin, Jazz, classics κ.α)


Καπνικός Σταθμός – Γωνιά του χωριού του κόσμου
18:30 – Παραμυθούπολη: “ΣΤΡΑΜΑΝ, ο ταξιδιώτης των άστρων” πολυμεσική παράσταση διάρκειας 45 λεπτών βασισμένη στο βιβλίο των Μ. Δανέζη & Σ. Θεοδοσίου
Παίζουν Γιώργος Κατσαντώνης, Βασιλική Αγοράτσιου
19:30 – Αύλειος χώρος: Ένωση Ποντίων Πιερίας
20:00 – Αράνι: Ποντιακό γλέντι

Μπάμπης Καπίδης: λύρα & τραγούδι, Γιάννης Καπίδης: νταούλι, Ηλίας Ρακόπουλος: πλήκτρα 21:00 – Αράνι: Άννα Δρανίδου – Σωτήρης Τζήκας Ντουέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: