29 Δεκεμβρίου 2019

Ένα αριστούργημα στην Κατερίνη: Ο Μεσσίας του Χέντελ από την Εστία Πιερίδων Μουσών

Η Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης  συνεχίζοντας τον θεσμοθετημένο πλέον θεσμό των εορταστικών συναυλιών θα παρουσιάσει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης το αριστουργηματικό  ορατόριο του G.F. Handel «Ο Μεσσίας».
Σύμφωνα με τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, το έργο αυτό το συνέθεσε ο Χέντελ το 1741 σε διάστημα μόλις 24 ημερών και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δουβλίνο στις 13 Απριλίου 1742. Έκτοτε παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα χορωδιακά έργα το οποίο συνεχίζει να εκτελείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο και η ορχήστρα της Ε.Π.Μ.  «de profundis», η ορχήστρα και χορωδία Musicart Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη) και σε έκτακτη φιλική συμμετοχή η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (διδασκαλία Ελένη Σαμακοβλή). Τραγουδούν οι Βασιλική Ποζίδου (σοπράνο), Tina Kupprat (άλτο), Δημήτρης Ψαθάς (τενόρος), Άκης Λαλούσης (βαρύτονος). Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, μπορούν κατά την προσέλευσή τους να ενισχύσουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ε.Ε.Κ. με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: