19 Δεκεμβρίου 2019

Μελωδικές ευχές & αλληλεγγύη στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης

Σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο πλημμυρισμένες από ευχές, νότες και αλληλεγγύη διοργανώνονται στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης. 
Ειδικότερα, η αλληλεγγύη και συνεισφορά σύμφωνα και με το πνεύμα των ημερών, εκφράστηκε  με την επίσκεψη στο γηροκομείο «Ο Καλός Σαμαρείτης». Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των συνανθρώπων της τρίτης ηλικίας για παρουσία, φροντίδα και στήριξη, τα μέλη των ΚΑΠΗ πρόσφεραν ψυχαγωγία με όχημα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της αισιοδοξίας και της χαράς των ημερών.
Παράλληλα,  η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κατάμεστο ΚΑΠΗ Ρητίνης όπου παρέστησαν ο Πρόεδρος  του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Νίκος Τσιαμπέρας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ρητίνης Γιώργος Θωμόπουλος, αντίστοιχα κατέδειξε ότι η μουσική και η ψυχαγωγία, η συνύπαρξη και συνεργασία αποτελούν τον πλέον επιτυχημένο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στα ΚΑΠΗ, ο οποίος,  όπως τονίστηκε  θα λειτουργήσει δημιουργικά και στο μέλλον.
Επιπλέον, οι εκδηλώσεις των μελών κορυφώθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ. Οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Έδεσσας και Κατερίνης με πλούσιο ψυχαγωγικό και Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μετέδωσαν μοναδικά χαμόγελα και ευχές. Την εκδήλωση μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Ν. Τσιαμπέρας, και ο πρώην Δήμαρχος  (και π. πρόεδρος των ΚΑΠΗ), Αναστάσιος Παπαζήσης. Στον χαιρετισμό του ο κος Τσιαμπέρας τόνισε ότι η διαπολιτιστική συνεργασία των ΚΑΠΗ ωφελεί αμφίδρομα τις τοπικές κοινωνίες, ενώ συνεχάρη τους ηλικιωμένους που ενωμένοι διεκδικούν τη θέση τους στην κοινωνία με δημιουργικότητα και αισιοδοξία. Μετέφερε επίσης τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για Καλά Χριστούγεννα και μία εποικοδομητική, δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά.
Τέλος, το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνία των πολιτών εξέπεμψαν με την πολυπληθή παρουσία τους στην ομιλία που διοργάνωσε το Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών με θέμα: «Δια βίου άσκηση και υγεία, έμφαση στην ώριμη ηλικία» και ομιλητή τον Χρήστο Κοτζαμανίδη. Εκδήλωση,  την οποία πλαισίωσε μουσικά η χορωδία των ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: