18 Δεκεμβρίου 2019

Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα σε Κρήτη - Πόντο & παιδικό θέατρο στις Γωνιές των Χριστουγέννων!

Σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

Η δύναμη της αυθεντικής ελληνικής μουσικής παράδοσης, καθώς και λαϊκά μουσικά γλέντια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων, οι οποίες πλαισιώνουν τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» του Δήμου Κατερίνης. 

Στην ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, στη Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)  είναι προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη στις 19:00, ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Κρήτη και στον Πόντο από τους Μιχάλη Ματζίρη, Γιάννη Πούλιο και το σχήμα «οι Ευξεινομελωδοί».  Χορεύουν τμήματα των συλλόγων «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ» και σύλλογος Κρητών Πιερίας «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ» αντίστοιχα. 
Παράλληλα, στις 20:00, στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) Ποντιακή Βραδιά με τους Καπίδη Μπάμπη: Λύρα – Τραγούδι –  Καπίδη Γιάννη: Νταούλι – Ρακόπουλο Ηλία: Πλήκτρα. 
Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 17:00, στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) θα παρουσιαστεί “Το κορίτσι και το πνεύμα των Χριστουγέννων”,  μια παραλλαγή του παιδικού παραμυθιού “Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα” από τη θεατρική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού. Μαριάννα Παπαποστόλου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου:
11:00 -13:00 – Γωνιά του Άη Βασίλη (π. οικία Τσαλόπουλου)
Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια
Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης

17:00 – 19:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Θεατρική Παράσταση - “Το κορίτσι και το πνεύμα των Χριστουγέννων”
Μια παραλλαγή του παιδικού παραμυθιού “Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα” από τη θεατρική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού. Μαριάννα Παπαποστόλου

18:00 – 20:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Τα Κέντρα Δημιουργικής Aπασχόλησης Κατερίνης θα απασχολούν τους μικρούς μας φίλους με ζωγραφική, κατασκευή στολιδιών και μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Σπιτάκι : χριστουγεννιάτικα στολίδια, Έλσα Σταματίου
Σκηνή:Puzzle: χορευτικό δρώμενο , Αντριάνα Ιωαννίδου 19:00 – 19:30

19:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Αφιέρωμα στην Κρήτη και στον Πόντο
Μιχάλης Ματζίρης, Γιάννης Πούλιος και οι Ευξεινομελωδοί

20:00 – 23:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Ποντιακή Βραδιά

Καπίδης Μπάμπης: Λύρα – Τραγούδι –  Καπίδης Γιάννης: Νταούλι – Ρακόπουλος Ηλίας: Πλήκτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: