4 Δεκεμβρίου 2019

Δωρεά βιβλίων από τα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην ποιοτική αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης συμβάλλει η ευγενική δωρεά βιβλίων αξίας 519,2 ευρώ από τη ΔΗ.ΠΑ.Κ. (Δημοτικά Πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης).
Θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση της επιχείρησης απηύθυνε με την ευκαιρία ο υπεύθυνος λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης καταδεικνύουν με τη χειρονομία αυτή, την αγάπη τους και την εκτίμησή τους προς τη βιβλιοθήκη μας και το κοινό που αυτή εξυπηρετεί».
Με την σειρά του ο πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης - εκπαιδευτικός Νίκος Κατανάς, κατά την παραλαβή των βιβλίων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα και με χαρά στο αίτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προκειμένου να συνεισφέρουμε κι εμείς στην ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της. Αποδεικνύουμε έτσι στην πράξη ότι  τα χρήματα των δημοτών επιστρέφουν στον ίδιο τον πολίτη. Με τη Βιβλιοθήκη μας έχουμε τις ίδιες επιδιώξεις, οι απόψεις μας συμβαδίζουν και θα φροντίσουμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η νέα διοίκηση της Βιβλιοθήκης. Εμπλουτίζουμε λοιπόν τα ράφια της, για εμάς, για τα παιδιά μας, για όλους τους πολίτες προκειμένου να μην πάψει ποτέ η βιβλιοθήκη της πόλης μας να αποτελεί μια δημιουργική πηγή γνώσης».
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Δημοτικών Πάρκνγκ - δημοτικός σύμβουλος Κώστας Φιλοκώστας σημείωσε ότι «η διοίκηση των πάρκινγκ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα συνεχίσει και στο άμεσο μέλλον να δείχνει έμπρακτα την στήριξή της προς τη βιβλιοθήκη, προκειμένου να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης. Είμαστε βέβαιοι ως νέα διοίκηση των Πάρκινγκ ότι η μικρή αυτή δωρεά θα αποτελέσει το έναυσμα για την περαιτέρω συνεργασία των πάρκινγκ στον τομέα του πολιτισμού».
Ορισμένα από τα βιβλία τα οποία η διοίκηση των πάρκινγκ αγόρασε και δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι: Το «Πικρό γάλα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου, «Το αρχέγονο και άλλοι καιροί» της Όλγκα Τοκάρτσουκ, «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτυ» του Χάντκε Πέτερ, «Ένας αφηρημένος άντρας» της Μάρως Βαμβουνάκη, η «Πατρίδα» του   Φερνάντο Αραμπούρου, «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» της Ντέλια Όοουενς, το «Μαχαίρι» του Jo Nesbø, «Η αναγκαιότητα της αθεΐας» του  Πέρσυ Μπυς Σέλλεϋ, «Οι ρετσίνες του βασιλιά» του Ισίδωρου Ζουργού, «Εύα» του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, «Τα τάπερ της Αλίκης» της Έλενας Ακρίτα, «Η κοιλάδα των χαμένων κοριτσιών» του Αγουστίν Μαρτίνεθ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: